لوگو-ققنوس-ترخیص

۴۸۰۰۰۱۱۰ – ۰۲۱

راهنمای جامع اینکوترمز

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

اینکوترز

راهنمای جامع ترم حمل FOB

(Free On Board) یک اصطلاح بین المللی حمل و نقل است که نقطه ای از زنجیره تأمین را توضیح میدهد که در آن خریدار یا فروشنده مسئولیت حمل کالا را میپذیرد. اینکوترم FOB به خریداران و فروشندگان کمک میکند تا خطرات مربوط به کالا، هزینه های حمل و نقل و مالکیت کالا را به آسانی مشخص کنند. ترم FOB به این معنی است که فروشنده کالا را برای صادرات ترخیص میکند و پس از رسیدن کشتی به بندر مقصد، کالا ها را به مشتری تحویل میدهد. از این لحظه به بعد، خریدار مسئول تمام خطرات و هزینه های مربوط به کالاست.

راهنمای-جامع-ترم-حمل-CPT-1

راهنمای جامع ترم حمل CPT

CPT یک اصطلاح تجاری بین المللی است و به این معناست که فروشنده کالا را با هزینه خود به یک شرکت حمل و نقل یا حاملی که توسط خریدار معرفی شده است تحویل میدهد. در این شرایط، فروشنده تمام خطرات و ریسک ضرر را تا زمانی که کالا تحت مراقبت طرف مقابل قرار گیرد، متحمل میشود. حامل کالا میتواند نهاد یا فردی باشد که مسئولیت حمل و نقل کالا (به صورت دریایی، راه آهن، جاده ای و…) را برعهده دارد و یا برای انجام عملیات حمل و نقل کالا استخدام شده است. هزینه ها در اینکوترمز CPT ممکن است شامل هزینه های حمل و نقل ترمینال (THC) نیز باشد.

راهنمای جامع ترم حمل FCA

ترم FCA یک اصطلاح تجاری بین المللی (اینکوترم) است که نشان میدهد فروشنده مسئول رساندن کالا به مقصد مشخص شده توسط خریدار میباشد. هنگامی که قرارداد تحت اینکوترمز FCA بسته میشود، به این معناست که فروشنده موظف خواهد بود تا کالا را به یک مکان از پیش تعیین شده برای انتقال به یک حامل تحویل دهد. این مقصد میتواند یک فرودگاه، پایانه حمل و نقل، انبار و مکانی باشد که شرکت حامل در آنجا فعالیت میکند.

راهنمای جامع ترم حمل DAP

DAP یک اصطلاح تجاری بین المللی است که برای توصیف قراردادی استفاده میشود که در آن فروشنده مسئولیت هزینه ها و ضرر های احتمالی در حین حمل و نقل کالا به یک مکان خاص را میپذیرد و برعهده میگیرد. در یک قرارداد تحت ترم خرید DAP، پس از اینکه کالا به مکان مشخص شده رسید، خریدار مسئول پرداخت هزینه هایی مانند هزینه های واردات، مالیات ها، ترخیص کالا از گمرک کشور مقصد و مالیات های محلی خواهد بود. جالب است بدانید که این اینکوترم در هشتمین نسخه از Incoterms (اینکوترمز)، توسط اتاق بازرگانی بین المللی در سال 2010 منتشر شد.

تفاوت CFR و FOB

تفاوت CFR و FOB در پرداخت هزینه های حمل و نقل است. به عبارت دیگر، تفاوت  میان آنها در این نکته است که هزینه های مربوط به حمل و نقل کالا را خریدار پرداخت میکند یا فروشنده. این اصطلاحات اینکوترمز به نقطه انتقال مسئولیت کالا از فروشنده/فرستنده به خریدار/گیرنده اشاره دارند و تعیین میکنند هر کسی مسئولیت چه هزینه هایی را برعهده دارد. CFR و FOB هر دو از اصطلاحات قانونی در تجارت بین المللی هستند.

راهنمای جامع ترم حمل FAS

FAS یک اینکوترم است که در تجارت صادرات بین المللی استفاده میشود و بیانگر این موضوع است که فروشنده باید ترتیبی دهد تا به منظور انتقال آسان تر، کالا را در بندر تعیین شده توسط طرفین، در کنار یک کشتی خاص به فروشنده تحویل دهد. ترم FAS یکی از قوانین و اصطلاحات اینکوترمز شناخته شده بین المللی است که توسط مشاغل صادراتی و یا وارداتی مورد استفاده قرار میگیرد.

راهنمای جامع ترم حمل EXW

ترم حمل EXW یک اصطلاح در تجارت بین المللی است. Ex Works شرایطی را توصیف میکند که در آن فروشنده محصولات را در یک مکان مشخص در اختیار خریدار قرار میدهد و خریدار پس از آن تمام هزینه های حمل و نقل کالا را پوشش میدهد. ترم حمل EXW یکی از 11 اینکوترمز (اصطلاحات تجاری بین المللی) است که توسط اتاق بازرگانی بین المللی گردآوری و منتشر شده است.

راهنمای جامع ترم حمل CIP

بیمه در تجارت یک فرآیند طولانی مدت به حساب می آید و  ترم CIP زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که فروشنده موظف است کالا را در محل مورد توافق به خریدار تحویل دهد و هزینه ی حمل و نقل و بیمه را بپردازد. ریسک آسیب و یا از بین رفتن کالا به محض اینکه کالا به حامل خریدار و یا خود خریدار تحویل داده شود، به خریدار منتقل میشود. براساس اینکوترم CIP از مهمترین قواعد اینکوترمز، فروشنده موظف است کالا را در حین حمل و نقل بیمه کند و ارزش بیمه باشد حداقل 110% ارزش کالا باشد.

راهنمای-جامع-ترم-حمل-DDP

راهنمای جامع ترم حمل DDP

ترم DDP یکی از مجموعه قوانین رسمی اینکوترمز است در قرارداد های حمل و نقل اعمال میشود و به موجب آن، فروشنده تمام مسئولیت، ریسک و هزینه‌های مربوط به حمل و نقل کالا را تا زمانی که خریدار آنها را در بندر مقصد (که توسط طرفین به صورت توافقی‌مشخص شده) دریافت یا انتقال دهد، بر عهده می‌گیرد. قرارداد تحت قاعده DDP شامل پرداخت هزینه‌های حمل و نقل، عوارض صادرات و واردات، بیمه، و سایر هزینه‌هایی است که در حین حمل و نقل به مقصد مورد نظر خریدار پرداخت می‌شود.

راهنمای جامع ترم حمل CIF

CIF یک توافق نامه حمل و نقل بین المللی است و هزینه های فروشنده برای پوشش حمل و نقل و بیمه ی کالا را تعیین میکند. نکته ی مهم درباره اینکوترم CIF این است که فقط برای کالاهایی که به صورت دریایی (آبراه، دریا و یا اقیانوس) حمل میشوند مورد استفاده قرار میگیرد. بر اساس اینکوترم CIF که از مهمترین انواع اینکوترمز میباشد، فروشنده موظف است که کالا را به بندری که خریدار در قرارداد تعیین کرده برساند و همچنین در طول حمل و نقل، تمام هزینه ها و مسئولیت مربوط به کالا را برعهده داشته باشد.

راهنمای-جامع-ترم-حمل-CPT-1

راهنمای جامع ترم حمل CPT

CPT یک اصطلاح تجاری بین المللی است و به این معناست که فروشنده کالا را با هزینه خود به یک شرکت حمل و نقل یا حاملی که توسط خریدار معرفی شده است تحویل میدهد. در این شرایط، فروشنده تمام خطرات و ریسک ضرر را تا زمانی که کالا تحت مراقبت طرف مقابل قرار گیرد، متحمل میشود

اصطلاحات تجاری بین المللی که مجموعه ای از اصطلاحات تجاری هستند، با نام اینکوترمز شناخته میشوند و توسط اتاق بازرگانی بین المللی منتشر میشوند. با توجه به این که از این گونه اصطلاحات به صورت گسترده در معاملات بین المللی و تجارت های خارجی استفاده میشوند، حتما نیاز به استفاده از قواعد و قوانین اینکوترمز خواهید داشت. موضوع دیگر این است که در قواعد اینکوترمز، وظایف، هزینه ها و ریسک های مرتبط با حمل و نقل کالاهای خریداری شده مشخص میشوند؛ در نتیجه، نقش بسزایی در تقسیم وظایف جهت انجام معاملات تجاری بین المللی دارد.

به طور کلی، اگر بخواهیم قواعد اینکوترمز را معرفی کنیم، باید بگوییم که در تعیین حدود مسئولیت طرفین قرارداد، هزینه های قابل پرداخت هر دو طرف قرارداد، ریسک های محتمل تجاری موجود میان خریدار و فروشنده و جلوگیری از بروز اختلافات ناشی از تفسیر نادرست اصطلاحات به کار رفته، نقش دارد. از آنجا که مهمترین بخش از انتخاب قاعده اینکوترمز، کاهش هزینه ها و مسئولیت ها و در نهایت، خسارت ها میباشد، پیشنهاد میکنیم برای تعیین بهترین اینکوترمز در قرارداد خود، از کمک کارشناسان ققنوس ترخیص بهره مند شوید.

هنگام انتخاب قاعده اینکوترمز، باید دقت داشته باشیم که نوع کالا، نوع حمل و نقل، قصد و تعهدات طرفیت بسیار مهم هستند. با توجه به عرف هر کشوری یا حتی محل تحویل کالا، ممکن است تغییراتی در روند فروش و نوع قاعده انتخابی ایجاد شوند که باید در قرارداد ذکر گردند. به عبارتی دیگر، قواعد اینکوترمز به بیمه و زمان تحویل کالا، تعهدات طرفین و مسائل مشابه اشاره دارند و سایر موارد مانند هزینه و قیمت کالا، شیوه پرداخت، مالکیت کالا و غیره باید در قرارداد فروش به طور جداگانه بیان شوند.

در رابطه با استفاده از قواعد اینکوترمز در معاملات داخلی و مبادلات بین المللی باید بگوییم که، موعمولا اینکوترنز در قراردادهای تجاری و میان خریدار و فروشنده از کشورهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. در واقع، اینکوترمز در معاملات تجاری و خریدهای بین المللی، به مسئولیت طرفین در شرایط مربوط به خرید و فروش کالا مربوط است و ریسک های حمل و نقل و البته ترخیص کالای صادراتی یا وارداتی را شامل نمیشود و چنین مواردی شامل قواعد مربوط به حمل و نقل میشوند.

بدون شک در تجارت های بین المللی و واردات کالا از هر کشوری به ویژه چین، نیاز به انتخاب یکی از انواع قواعد اینکوترمز دارید تا بتوانید مسئولیت ها و هزینه ها را میان خود و فروشنده کالا تقسیم کنید. در بازرگانی بین المللی، استفاده از اینکوترمز مزایای بسیاری با خود به همراه دارد که از مهمترین آنها میتوانیم به تسهیل تجارت بین المللی اشاره کنیم. در واقع، اینکوترمز با قوانینی که به همراه دارد، باعث شده است تا تجار در کشورهای مختلف و با زبان های متفاوت، بتوانند به راحتی همدیگر را درک کنند و حقوق و تعهدات قانونی خود را بشناسند. تجار و بازرگانان بسیاری هستند که میتوانند با استفاده از قواعد اینکوترمز، مشکلات خود را تا حد زیادی کاهش دهند و ابهامات پیش آمده را به آسانی حل نمایند.

در واقع، شما خریداران و تجار ایرانی قادر هستید تا با استفاده از اصطلاحات اینکوترمز در قراردادهای تجاری و بازرگانی خود، برخی از مسائل مهم مانند هزینه ها، ترخیص کالا و ریسک های حمل و نقل را از پیش و به طور کاملا استاندارد مشخص کنید و دیگر نگرانی از این بابت نداشته باشید. تحویل بار، بیمه نمودن کالا، فرایند حمل و نقل کالا، تشریفات ترخیص کالا و.. از جمله مسئولیت هایی هستند که به این شکل مشخص میشوند.

برخی از اصطلاحات و قواعد اینکوترمز در تمامی روش های حمل و نقل بین المللی کالا کاربرد دارند و برخی دیگرف در شرایطی خاص میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند. به عنوان خریدار یا فروشنده، با انتخاب هر یک از انواع اینکوترمز، مسئولیت ها و وظایف میان شما تقسیم خواهند شد و نمیتوانید از انجام آنها ممانعت کنید. برای انتخاب بهترین ترم حمل بهتر است از کمک مشاوران ما استفاده کنید؛ اما برای پاسخ به این سوال شما باید بگوییم که انواع اصطلاحات اینکوترمز عبارتند از:

  • EXW-EX Works: فروشنده موظف است تا بار را در مقصد نهایی تحویل دهد.
  • FCA – Free Carrier: فروشنده موظف به تحویل کالا در محل مشخص با انجام تشریفات ترخیص بار صادراتی است.
  • CPT – Carriage Paid To: هزینه های حمل و نقل بار بر عهده فروشنده خواهد بود.
  • CIP – Carriage and Insurance Paid To: فروشنده موظف به بیمه نمودن کالا در حمل و نقل آن میباشد.
  • DPU – Delivered at Place unloaded: فروشنده موظف به تحویل کالا در مقصد مورد نظر است و تمامی هزینه ها و ریسک ها بر عهده اوست.
  • DAP – Delivered at Place: ریسک حمل بار در محل مشخص شده به خریدار منتقل خواهد شد.
  • DDP – Delivered Duty Paid: تمامی هزینه ها و امور گمرکی ترخیص کالا برعهده خریدار میباشد.