لوگو-ققنوس-ترخیص

بیمه گمرکی / محاسبه بیمه گمرک، مالیات علی الحساب و هلال احمر

بیمه گمرکی

فهرست مطالب

یکی از مسائلی که هر تاجری موظف است در رابطه با کسب و کار خود آن را رعایت کند مربوط به بیمه می باشد. بیمه کردن اموال و دارایی در هر کسب و کاری نوعی تضمین در برابر خطرات پیش بینی نشده می باشد و تاجران برای جلوگیری از ضرر و زیان باید در رابطه با بیمه کردن اموال خود اقدام نمایند، از این رو بیمه کردن کالاهایی که وارداتی و یا صادراتی هستند به دلیل اتفاقاتی که ممکن است در طول مسیر جابه جایی برای آن ها اتفاق بی افتد از اهمیت فراوانی برخوردار می باشد. به همین دلیل یکی از هزینه هایی که در راستای هزینه های واردات و صادرات کالا به تاجران بین المللی تحمیل می شود هزینه بیمه گمرکی می باشد که در هنگام ترخیص کالا باید پرداخت شود؛ از این رو گروه ققنوس ترخیص در راستای آموزش نحوه محاسبه بیمه گمرک و به افرادی که قصد فعالیت در این حیطه را دارند اقدام به تهیه این مقاله نموده است.

گروه ققنوس ترخیص در زمینه آشنایی تاجران با بیمه گمرکی به ارائه توضیحاتی در این باره و همچنین دیگر مطالب مرتبط با آن از جمله نحوه محاسبه بیمه گمرکی، مالیات علی الحساب، نحوه محاسبه مالیات علی الحساب، سهمیه هلال احمر از گمرک، نحوه محاسبه این سهم و در کل آشنایی تاجران با دیگر هزینه هایی که باید در گمرک و در راستای ترخیص کالا بپردازند توضیحاتی را ارائه کرده است.

بیمه گمرکی چیست؟

یکی از مسائلی که یک تاجر بین المللی در رابطه با پرداخت هزینه هایی که در روند صادرات و واردات کالا باید بپردازد با آن رو به رو می شود هزینه های بیمه گمرکی است. همان طور که به عنوان یک فرد عادی از اصطلاح بیمه اطلاع دارید، بیمه تضمینی است که افراد با پرداخت پول آن را در برابر خطراتی که ممکن است برای جان و مالشان اتفاق بی افتد از شرکت های مختلف بیمه به دست می آورند؛ از این رو در رابطه با تعریف بیمه گمرکی این گونه می توان گفت که بیمه گمرکی نوعی از بیمه است که از طرف گمرک به کالاهای وارداتی و صادراتی تعلق می گیرد.

در واقع تضمینی است برای سلامت محموله های وارداتی و صادراتی از زمانی که به گمرک تحویل داده می شوند تا زمانی که فرایند ترخیص کالا انجام شده و محموله ها مجددا به صاحبان خود تحویل داده می شوند، در پایان مرحله ترخیص کالا زمانی که تاجران برای تسویه حساب با گمرک اقدام می کنند، باید هزینه های مربوط به بیمه گمرکی را نیز بپردازند که در ادامه این مقاله در رابطه با نحوه محاسبه بیمه گمرک توضیحاتی را ارائه خواهیم کرد.

بیمه گمرکی / محاسبه بیمه گمرک، مالیات علی الحساب و هلال احمر
نحوه محاسبه بیمه گمرک

نحوه محاسبه هزینه بیمه گمرک

از جمله مسائلی که تاجران در امر تجارت علی الخصوص در روند تجارت بین المللی باید به آن توجه کنند، مربوط به هزینه هایی است که در مرحله های مختلف واردات و صادرات کالا تا زمان ترخیص کالا از گمرک باید بپردازند. تاجران باید هزینه های گوناگونی را که متحمل پرداخت آن هستند قبل از اقدام به خرید کالا بر آورد نمایند تا از سود آور بودن خرید خود و میزان سودی که از این معامله به دست می آورند اطلاع داشته باشند. از این رو یکی از هزینه هایی که باید میزان آن را برآورد نمایند مربوط به حق بیمه گمرکی می باشد.

نحوه محاسبه بیمه گمرک به این صورت است که هر محموله ای که جهت تایید برای واردات و یا صادرات وارد گمرک شود 5/0 درصد از هزینه کل محموله به عنوان حق بیمه گمرکی از صاحب کالا دریافت می شود. بر اساس نحوه محاسبه بیمه گمرک باید هزینه کالاهایی که وارد گمرک شده با هزینه‌ای که برای حمل و نقل آن کالاها پرداخت شده است با یکدیگر جمع شده و حاصل این جمع بر حسب ریال و نرخ ارز برآورد شده و حاصل در عدد 5/0 ضرب شود، حاصل ضرب این عملیات حق بیمه گمرکی می باشد که باید در هنگام ترخیص کالا پرداخت شود.

مالیات علی الحساب چه نوع مالیاتی است و نحوه محاسبه آن چگونه است؟

یکی از هزینه هایی که تاجران باید در راستای واردات کالا و روند ترخیص کالا از گمرک پرداخت کنند هزینه های مربوط به مالیات علی الحساب می باشد. مالیات علی الحساب در واقع همان تعرفه گمرکی است که دولت به عنوان ابزاری برای تنظیم کردن تراز تجاری کشور و همچنین کنترل بازار از آن استفاده می کند و تاجرانی که دارای کارت بازرگانی هستند و قصد وارد کردن کالا به کشور را دارند چه به عنوان یک شخصیت حقیقی و یا حقوقی باید مالیات علی الحساب خود را همچون حق بیمه گمرکی بپردازند تا موفق به ترخیص کالاهای خود از گمرک شوند.

نحوه محاسبه مالیات علی الحساب به این صورت است که ارزش گمرکی کالاهای وارداتی به کشور با حقوق ورودی آن کالاها با یکدیگر جمع می شود و 4 درصد از این حاصل جمع به عنوان مالیات علی الحساب از طرف تاجر به صورت الکترونیکی به دولت پرداخت می شود.

سهم هلال احمر گمرک چیست و چگونه محاسبه میگردد؟

یکی دیگر از هزینه هایی که تاجران باید در جهت واردات کالا به کشور و ترخیص کالا از گمرک بپردازند مربوط به سهم هلال احمر از گمرک می باشد. گمرک در هنگام ورود کالا به کشور هزینه ای را از تاجران به عنوان عوارض گمرکی دریافت می کند، از میزان عوارضی که گمرک در ازای واردات کالا از تاجران دریافت می کند، در گذشته نیم درصد و در زمان حال یک درصد از آن به عنوان سهم هلال احمر از گمرک به این نهاد تعلق می گیرد.

نحوه محاسبه سهم هلال احمر از گمرک به این صورت است که ابتدا حقوق ورودی گمرک از هر محموله وارداتی با حاصل جمع هزینه هایی چون هزینه بیمه گمرکی به علاوه هزینه ارزش کالا به علاوه کرایه حمل و نقل بین المللی کالا به دست می آید و سپس حاصل این هزینه ها در عدد 5 درصد ضرب می شود. حاصل این ضرب مجددا در عدد یک درصد ضرب شده و عدد به دست آمده سهم هلال احمر از گمرک می باشد.

بیمه گمرکی / محاسبه بیمه گمرک، مالیات علی الحساب و هلال احمر
مالیات ترخیص کالا

آشنایی با سایر هزینه های گمرکی (هزینه ثبت سفارش کالا و هزینه انبارداری)

در روند تجارت بین المللی و واردات کالا به کشور تاجران متحمل پرداخت هزینه های گوناگونی می شوند که از جمله آن ها به حق بیمه گمرکی، مالیات علی الحساب و سهم هلال احمر از گمرک اشاره کردیم؛ اما هزینه های دیگری نیز در روند واردات کالا وجود دارد که تاجران باید در جهت ترخیص کالاهای خود از گمرک به پرداخت آن ها بپردازند. از جمله دیگر هزینه های کالاهای وارداتی می توان به هزینه ثبت سفارش کالا و همچنین هزینه انبار داردی اشاره کرد. هزینه ثبت سفارش کالا هزینه ای است که در راستای انجام فرایند ثبت سفارش کالا در سامانه جامع تجارت پرداخت می شود. نحوه محاسبه هزینه ثبت سفارش به این صورت است که حاصل ضرب نرخ ارز در مبلغ کل پروفرما تقسیم بر عدد 2000 هزینه ثبت سفارش کالا را به دست می دهد.

هزینه دیگر مربوط به هزینه انبار است و در ازای ماندن کالاهای وارداتی در انبار از طرف تاجر به گمرک پرداخت می شود. نحوه ی محاسبه هزینه انبارداری به عوامل مختلفی بستگی دارد و فرمول آن به این صورت است که حاصل ضرب مدت زمان ماندن کالا در انبار ضربدر نرخ انبار ضربدر وزن خالص محموله هزینه انبارداری را به دست می دهد. هزینه انبار داری در صورتی که کالاها در محوطه سر پوشیده نگهداری شود بر اساس فرمول بالا ضرب در عدد 0/75 می شود و برای کالاهایی که در محوطه های سر باز نگهداری شود بر اساس فرمول بالا ضربدر عدد 60/0 می شود.

نحوه محاسبه ارزش سیف کالا

هزینه های گمرکی شامل بخش های گوناگونی می باشند که محاسبه ی هر کدام از این بخش ها با استفاده از فرمول های جدا گانه ای انجام می شود. فرمول به دست آوردن ارزش سیف کالا به این صورت است که باید ارزش محموله ی تجاری وارداتی را بر اساس کد های تعرفه ای که برای هر نوع کالا وجود دارد را پیدا کرده، آن را در هزینه ی بیمه ای که برای محموله تجاری صرف شده است ضرب کرده و سپس نتیجه به دست آمده را با نرخ ارز به روز کشور جمع نمود. عدد به دست آمده ارزش سیف محموله تجاری وارداتی می باشد که با استفاده از این روش به دست آمده است.

نحوه محاسبه سود بازرگانی

سود بازرگانی یکی دیگر از هزینه هایی است که صاحبان کالا برای وارد کردن محموله تجاری خود به داخل کشور باید آن را پرداخت نمایند. این هزینه که به عنوان منبع در آمد دولت و برای حمایت از تولیدات داخلی از وارد کنندگان کالا دریافت می شود، هزینه ای متغیر است. میزان این هزینه بر اساس تولیدات داخلی کشور محاسبه می شود به این صورت که اگر امکان تولید داخلی برای کالای وارداتی وجود داشته باشد دولت با هدف حمایت کردن از تولید کننده داخلی میزان سود بازرگانی این کالا را افزایش خواهد داد و همچنین در صورتی که امکان تولید کالای وارداتی در داخل کشور وجود نداشته باشد دولت با هدف حمایت از مصرف کننده میزان سود بازرگانی آن کالا را کاهش خواهد داد.

فرمولی که برای محاسبه سود بازرگانی از آن استفاده می شود به این صورت است که صاحب کالا و یا نماینده آن باید برای به دست آوردن هزینه سود بازرگانی ارزش سیف کالا را در نرخ تعرفه ضرب نماید و سپس عدد به دست آمده را در نرخ ارز به روز و رسمی کشور ضرب کند تا میزان درست سود بازرگانی که به محموله تجاری وارداتی تعلق گرفته است به دست آید.

نحوه محاسبه حقوق گمرکی

حقوق گمرکی یکی دیگر از هزینه هایی است که صاحبان کالا برای ترخیص کردن محموله تجاری خود از گمرک موظف به پرداخت آن هستند. برای به دست آوردن این هزینه که دارای فرمول محاسباتی مختص به خود می باشد، لازم است که صاحب کالا و یا نماینده حقوقی او که وظیفه ترخیص کالا را بر عهده گرفته است ابتدا ارزش سیف کالا و سپس سود بازرگانی را که بر اساس نوع کالاهای وارداتی به محموله تجاری تعلق می گیرد را محاسبه نموه و سپس برای به دست آوردن میزان حقوق گمرکی محموله تجاری چهار درصد از ارزش گمرکی محموله وارداتی را به اضافه هزینه سود بازرگانی نمود تا هزینه حقوق گمرکی محموله تجاری به دست آید.

چگونه می توانیم هزینه های ترخیص کالا را کاهش دهیم؟

تاجرانی که اقدام به واردات کالا به داخل کشور می نمایند باید برای این که از سوی دولت اجازه خرید و فروش کالاهای خود را در بازارهای داخلی کشور به دست آورند، از مرحله ترخیص کالا از گمرک عبور نمایند و یکی از کارهایی که باید در این مرحله انجام شود پرداخت هزینه های ترخیص کالا می باشد. اما تاجران همواره برای به دست آوردن سود بیشتر به دنبال راه هایی برای کاهش هزینه های ترخیص کالا می باشند.

راه های گوناگونی برای کاهش هزینه های ترخیص کالا از گمرک وجود دارد که یکی از این راه ها انتخاب کردن گمرک هایی است که دارای طرح های تخفیف و معافیت از پرداخت سود بازرگانی هستند. یکی دیگر از راه های کاهش هزینه های ترخیص کالا تهیه مدارک مورد نیاز برای ترخیص کال در کوتاه ترین زمانی ممکن و به پایان رساندن هر چه سریع تر فرایند ترخیص کالا و خارج کردن محموله تجاری از گمرک می باشد؛ این کار باعث می شود هزینه انبار داری کالا کاهش یابد.

به طور کلی این گونه می توان گفت که راه های گوناگونی برای کاهش هزینه های گمرکی وجود دارد از اما استفاده از این راه نیازمند تجربه، دانش و مهارت در زمینه ترخیص کالا می باشد. تاجرانی که به دنبال این گونه راه ها هستند می توانند خیال راحت تمامی فرایند ترخیص محموله تجاری خود از گمرک را به ترخیص کاران حرفه ای و مجرب ما در گروه ققنوس ترخیص واگذار نمایند.

جمع بندی

گروه ققنوس ترخیص این مقاله را در جهت آشنایی تاجران تازه کار و کم تجربه با هزینه های مختلفی که باید در روند تجارت بین المللی و واردات کالا بپردازند تهیه شده است و تلاش شده است تا در رابطه با بیمه گمرکی و نحوه محاسبه بیمه گمرک، مالیات علی الحساب، سهم هلال احمر از گمرک، هزینه ثبت سفارش بازرگانی و هزینه انبارداری توضیحات کاملی را به افراد ارائه دهد. در صورتی که به دنبال دریافت اطلاع بیشتری در زمینه هزینه هایی که باید در راستای ترخیص کالا از گمرک بپردازید هستید می توانید به کارشناسان مجرب ما در ققنوس ترخیص مراجعه نمایید.

هزینه هایی که باید برای واردات کالا به داخل کشور پرداخت شود چیست؟

از جمله هزینه هایی که باید برای واردات محموله های تجاری به داخل کشور پرداخت شود می توان به مواردی چون هزینه بیمه، ارزش سیف کالا، سود بازرگانی، حقوق ورودی گمرکی، مالیات علی الحساب، هزینه انبار داری، هزینه ثبت سفارش کالا، سهم هلال احمر و … اشاره نمود.

بیمه گمرکی چه نوع بیمه ای می باشد؟

از زمانی که محموله های تجاری وارد گمرک می شوند با توجه به جابه جایی ها، بازرسی هایی که برای تایید محموله تجاری باید انجام شود، نوع کالا و … خطرات زیادی سلامت محموله را تهدید می کند و ممکن است خساراتی به محموله وارد شود به همین دلیل گمرک برای تضمین سلامت محموله های وارداتی به این سازمانی بیمه گمرکی را به صاحبان کالا پیشنهاد می دهد

سود بازرگانی چه نوع هزینه ای است؟

سود بازرگانی یکی از منابع در آمد دولت از حرفه تجارت بین المللی است که با هدف حمایت کردن از تولیدات داخلی کشور از وارد کنندگان دریافت می شود. البته در بعضی شرایط وارد کننده کالا از پرداخت این هزینه معاف می شود. این هزینه بر اساس میزان تولیدات داخلی کشور برای کالای وارداتی محاسبه می شود.

روش های کاهش هزینه های گمرکی چیست؟

برای کاهش هزینه های گمرکی راه های گوناگونی وجود دارد که از جمله این راه ها می توان به انتخاب گمرک های دارای طرح های تخفیفی، کوتاه کردن مدت زمان ترخیص کالا در گمرک و … اشاره کرد. صاحبان کالا می توانند با واگذار کردن روند ترخیص کالا از گمرک به ترخیص کاران مجرب ققنوس ترخیص از روش های گوناگون کاهش هزینه های ترخیص محموله های تجاری در گمرک استفاده نمایند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۴ رای

دیدگاه ها

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

نوشته های مرتبط

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x