پروانه تردد مجوزی است که از طریق سازمان حمل و نقل جاده ای که حدود تردد قانونی وسایل نقلیه خارجی را در سراسر کشور مشخص میکند صادر میشود، از این رو بازرگانان باید جهت اخذ مجوز تردد به شرکت های قانونی مراجعه نمایند. در این مقاله که از سوی ققنوس ترخیص به شما ارائه میشود به مطالبی مهم در مورد پروانه تردد و چگونگی اخذ مجوز تردد میپردازیم.
پروانه تردد چیست؟
به طور کلی همانطور که در ابتدای مقاله اشاره نیز شد پروانه تردد، مجوزی است که از طریق شرکت حمل و نقل جاده ای برای افرادی که قصد تردد قانونی وسایل نقلیه خارجی در سطح کشور را دارند صادر میشود. محدودیت های قانونی که در سازمان حمل و نقل جاده ای به کار گرفته میشود شامل مرز ورود و خروج، مسافتی که باید طی کند، مدت زمان تردد و… است.
همچنین در پایانههای مرزی نمایندگی های تحت سازمان راهداری وجود دارند که به محض ورود وسایل نقلیه خارجی مسئولیت اخذ مجوز تردد برای دارندگان وسایل نقلیه خارجی را بر عهده دارند و تنها در صورت داشتن پروانه تردد، افراد اجازه تردد در محدوده مورد نظر را دارد.
لازم به ذکر است بعضی از بازرگانان در طی چندین سال تجربه در زمینه تجارت میتوانند جهت اخذ مجوز تردد و دریافت پروانه تردد اقدام کنند و بهتنهایی از پس این کار بر می آید، چرا که این افراد مهارت های لازم را کسب کردهاند اما بعضی دیگر از افراد به تازگی وارد صنعت تجارت شدهاند و با این مراحل آشناییت ندارند؛ از این رو اگر خواهان پیشرفت در این زمینه هستند باید با اصول و قوانین تجارت آشنایی داشته باشند.
درنتیجه افراد کم تجربه میتوانند جهت اخذ مجوز استاندارد ترخیص کالا و مشاوره بازرگانی به ققنوس ترخیص رجوع کنند تا با ارائه خدمات شرکت ققنوس ترخیص در دنیای بزرگ تجارت قدم بگذارند.
پروانه تردد را از چه سازمانی باید اخذ کرد؟
شاید شما هم بارها نام صادرات و واردات کالا از مرزهای گوناگون از جمله بازرگان و سهلان را شنیده باشید. در نتیجه افرادی که در زمینه صادرات و واردات انواع کالا فعالیت دارند متوجهاند که پروانه تردد، یکی از مهمترین مدارک مورد نیاز در زمینه تجارت است که بدون اخذ مجوز تردد کالای مورد نظر جهت صادرات و یا واردات نمیتواند از مرز کشور خارج شود؛ از این رو تاجران و بازرگان فعال در این حیطه جهت اخذ مجوز تردد باید به سازمان های معتبر در این زمینه مراجعه نمایند.
لازم به ذکر است امروزه به علت مشکلاتی مانند بیماری کرونا، گمرک قوانین و اصولی بسیار سخت با حساسیت بالا را روی همه کالاها انگاشته کرده است. یعنی اگر افراد قبلا جهت صادرات و واردات و حمل و نقل کالای خود نیازمند اخذ ده مدرک از سازمان های گوناگون جهت تکمیل فرایند بودنند امروزه باید یازده مدرک اخذ کرده و به گمرک تحویل دهد.
مدارک مورد نیاز برای دریافت مجوز تردد
جهت حمل و نقل کالا از گمرک افراد نیازمند مجوز های گوناگون شامل کارت بازرگانی، گواهی استاندارد و… میباشند. یکی دیگر از مهمترین مجوزها جهت صادرات و واردات، پروانه تردد است که بدون اخذ مجوز تردد تاجر نمیتواند کالای خود را از مرز خارج کند؛ از این رو چون این مجوز مستلزم ارائه مدارکی است در ادامه به بررسی مدارک لازم جهت اخذ مجوز تردد میپردازیم. مدارک لازم جهت ثبت نام و فعال سازی حساب کاربری در شرکت های حقوقی سامانه گمرک به شرح زیر میباشد:
مدارک شرکت، آگهی تغییرات و اساسنامه شرکت برگه کد اقتصادی، اصل و کپی کارت بازرگانی ، گواهی عدم سوء پیشینه و حضور مدیرعامل و یا صاحب کالا به همراه اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه. همچنین مدارک دیگری که جهت ثبت نام و فعال سازی حساب کاربری افراد حقیقی در سامانه گمرک نیازمند است شامل: حضور شخص متقاضی به همراه اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه، اصل و کپی کارت بازرگانی، گواهی سوء پیشینه میباشد.
نحوه استعلام گیری پروانه گمرکی
افراد میتوانند جهت اخذ مجوز تردد و پروانه گمرکی خود یا همان پروانه تردد به صورت الکترونیکی به شکلی است که در ادامه معرفی میکنیم. جهت استعلام الکترونیک پروانه تردد در پنجره تجارت فرامرزی با استفاده از شماره سریال برای دسترسی به پروانه میسر خواهد بود. شماره سریال پروانه تردد و شماره رسید دسترسی به پروانه به صورت دو بارکد ارائه میشود که افراد پس از رویت آنها میتواند از آن پرینت بگیرد.
لازم به ذکر است امروزه دیگر پروانه کاغذی صادر نمیشود و این امر موجب شده است تا سازمان ها بتوانند پروانه های گمرکی و پروانه تردد را استعلام الکترونیکی بگیرند که در نهایت اطلاعات پروانه های گمرکی الکترونیکی از طریق اینترنت و یا پیامک برای افراد قابل مشاهده و پیگیری است.
مراحل صدور پروانه تردد چگونه است؟
اخذ مجوز تردد مانند مدارک دیگر در این حیطه از مراحل متفاوتی تشکیل شده است. همانطور که شما جهت صادرات و واردات کالا از نوع ویژهای از حمل و نقل استفاده میکنید، پروانه تردد نیز باید با توجه به وسیله نقلیه شما با نوع کالا مطابقت داشته باشد. اخذ مجوز تردد از مراحلی تشکیل شده است که باید تمامی آنها به صورت قانونی طی شود تا اجازه ورود و حمل و نقل در سطح کشور برای شما صادر شود. افراد باید با در نظر گرفتن نوع حمل و نقل کالای مورد نظر خود پروانه تردد را از شرکت های معتبر اخذ نمایند.
اخذ مجوز تردد دارای قوانین و شرایطی است مثلاً فردی که ماشین های خارجی را خریداری میکند تنها میتواند ۱۵ روز خارج از استان تردد کند و پروانه تردد آنها مربوط به حمل و نقل خارج از کشور نیست و تنها در داخل کشور این پروانه معتبر است.
آیا حجم بار در بسته بندی کالا تاثیر دارید؟
در پاسخ به این سوال باید ابتدا به موضوعی مهم در رابطه با چگونگی بسته بندی کالا اشاره کنیم. بسته بندی گمرکی کالا موضوعی است که بسیاری از مردم به آن توجه ندارند. بسیاری از مردم تصور میکنند که محصول از همه چیز مهمتر است، اما لازم به ذکر است که در کنار محصول بسته بندی کالا نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ چرا که بسته بندی مناسب وظیفه محافظت از محصولات را به عهده دارد. از این رو، انتخاب بهترین نوع بسته بندی جهت اطمینان از سلامت محصول نقش بسیار حیاتی را ایفا میکند.
در اخذ مجوز تردد کالاهای صادراتی و وارداتی، باید به بسته بندی محصول با توجه به حجم بار توجه شود. همچنین لازم به ذکر است بسته بندی صادراتی و وارداتی باید به گونهای باشد که به فرایند باز کردن و بسته بندی، ذخیره سازی و حمل و نقل کالا کمک کند. همچنین بسته بندی باید به گونهای باشد که کالا بدون آسیب و تاخیر تحویل داده شود.
پروانه تردد جهت حمل کالاهای وارداتی و صادراتی چگونه است؟
بسیاری از افراد که در حیطه صادرات و واردات محصولات مشغول به انجام فعالیت هستند، پروانه تردد را به عنوان یکی از مهمترین اسناد و مدارک در این زمینه به شمار میآورند؛ چرا که بدون اخذ مجوز تردد کالا نمیتواند از مرز کشور خارج شود. از این رو افراد جهت اخذ مجوز تردد باید به سازمان های معتبر در این حیطه مراجعه نمایند.
پروانه تردد تنها جهت صادرات و واردات انواع کالاها مورد استفاده قرار نمیگیرد، بلکه شامل تمامی کارهای مربوط به نیز تجارت میشود و برای اینکه افراد مدت طولانی از زمان خود را صرف اخذ مجوز تردد نکنند و بتوانند کالای مد نظر خود را سریعتر به کشور مقصد یا مشتری برسانند، بهتر است تا به شرکت های معتمد در این زمینه مراجعه کنند.
ققنوس ترخیص یکی از این شرکت های معتبر است که با دارا بودن افراد با تجربه در این زمینه میتواند در مدت زمان کوتاهی کارهای مربوط به اخذ مجوز تردد را با ارائه خدماتی مناسب برای شما انجام دهد.
صادرات قطعی چیست؟
در روند صادرات کالا با دو روش صادرات مواجه هستیم که یکی از این آن ها، روش صادرات کالا به صورت قطعی است. در روش صادرات قطعی صاحب کالا و یا همان فروشنده، کالای مورد نظر خود را به یک خریدار فروخته و پس از فروش به کشور مقصد ارسال می کند. در روش صادرات قطعی کالا در رابطه با پرداخت هزینه های گمرکی ، این امکان وجود دارد که صادر کننده به دلیل برخورداری از مزیت های صادرات کالا از پرداخت هزینه های گمرکی معاف شود.
اما در صورتی که برای تهیه مواد اولیه کالا و ارسال آن به خارج از کشور از تسهیلات بانکی استفاده کرده باشد موظف است پس از فروش کالا و دریافت وجه آن، بدهی خود را نسبت به بانک تسویه نماید و ارز وارد کشور کند و یا بر اساس توافقی که در این رابطه با گمرک و بانک داشته است در ازای خروج کالا از کشور اقدام به واردات مواد اولیه نماید.
صادرات موقت چگونه است؟
یکی دیگر از روش های صادرات که باید به آن اشاره کرد روش صادرات موقت می باشد. در این روش صاحب کالا، محصول خود را با دلیلی مانند شرکت در نمایشگاه های بین المللی، تعمیرات در کشوری دیگری، کار برای مدتی معین و.. به کشوری دیگر ارسال خواهد کرد و تا قبل از به پایان رسیدن مدت زمانی که برای صادرات موقت تعیین شده است، کالای مورد نظر را به کشور باز می گرداند.
در این روش صاحب کالا باید برای این که تضمینی در زمینه بازگشت کالا به کشور به گمرک بدهد مبلغ معینی را به این ارگان بپردازد. این مبلغ پس از بازگشت کالا به کشور در همان مدت زمان تعیین شده به صاحب کالا عودت داده خواهد شد.
هدف گمرک از تعیین مبلغی که صاحب کالا باید در ازای صادرات موقت در این سازمان به امانت بگذارد این است که صاحب کالا در هنگام بازگرداندن کالا به کشور نیازی به پشت سر گذاشتن مراحل ترخیص کالا نداشته باشد و در واقع این بازگشت کالا به کشور یک نوع واردات کالا محسوب نشود.
اهمیت دریافت پروانه تردد در صادرات
همان طور که در رابطه با پروانه تردد در این مقاله اشاره شده است پروانه تردد مجوزی است که برای ورود هر وسیله نقلیه خارجی به یک کشور باید تهیه شود تا وسیله نقلیه مورد نظر در هنگام حرکت در جاده های آن کشور از لحاظ قانونی دچار مشکلات قانونی نشوند. با توجه به این تعریف پروانه تردد یکی از مدارک بسیار مهم در زمینه صادرات کالا خواهد بود.
زمانی که صادر کننده کالا محصول خود را برای خریدار کالا در کشور مقصد ارسال می کند برای این که وسیله نقلیه حامل محموله تجاری در هنگام ورود به مرزهای کشور مورد نظر دچار مشکل نشود باید دارای مجوز تردد به خاک آن کشور باشد. این مسئله در هنگام واردات کالا نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. در روند واردات و صادرات کالا دریافت مجوز تردد در خاک هر کشور بر عهده ی خریدار کالا در کشور مقصد می باشد.
انواع روش های حمل و نقل کالا
حمل و نقل کالا از روش های متعددی تشکیل شده است که جهت رسیدن مسافران و یا بارهای آنها مورد استفاده قرار میگیرد. از این رو شما عزیزان میتوانید با توجه به نیاز خود از هر روش به دلخواه جهت انتقال محموله و یا مسافرت استفاده کنید. در نتیجه با توجه به اهمیت این موضوع در این بخش از مقاله به مهمترین انواع روش های حمل و نقل کالا میپردازیم:
حمل و نقل ریلی
این نوع حمل و نقل به عنوان یکی از مهمترین و قدیمیترین روشهای جابجایی کالا در نظر گرفته میشود. این روش از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و بسیار به صرفه و مناسب میباشد. این روش دارای قوانین سخت و محکمی است که جمع آوری مدارکات مورد نیاز میتواند انجام این قوانین را برای شما به امکان پذیر کند.
حمل و نقل هوایی
حمل و نقل هوایی به عنوان روشی از جا به جایی است که بسیار مناسب و با سرعت برای جابجایی کالاها و مسافران در نظر گرفته میشود. این نوع از روش حمل و نقل انواع متفاوتی دارد که از آنها میتوان به پروازهای بازرگانی، پروازهای سیستمی و پروازهای چارتر اشاره نمود که هر کدام جهت جابجایی کالاهای خاصی مورد استفاده قرار میگیرند. لازم است بدانید که پرواز چارتر هم برای جابجایی کالاها مناسب است و هم برای جابجایی مسافران و میتوان از آن در هر لحظه از زمان استفاده کرد.
حمل و نقل زمینی
حمل و نقل زمینی حمل و نقلی است که میتوانید به آسانی کالاهای خود را جابجا کرده و یا با آن به مسافرت بپردازید. حمل و نقل زمینی یکی از زیرمجموعه های حمل و نقل ریلی میباشد. این نوع از روش حمل و نقل از هزینه بسیار مناسبی برخوردار است و شما عزیزان میتوانید با جمعآوری مدارکات و مجوزات مورد نیاز به تحویل بار به پردازید. همچنین علاوه بر حمل و نقل ریلی حمل و نقل جادهای نیز که با استفاده از ماشین های سنگین و انواع ماشین های کابین دار انجام میشود، میتواند بارهای زیاد و سنگین را جابجا کند و شما میتوانید از این روش جهت حمل کالای خود استفاده کنید.
حمل و نقل دریایی
حمل و نقل دریایی را میتوان به عنوان یکی از روش های حمل و نقل در نظر گرفت که با استفاده از کشتی ها و انواع قایق ها انجام میشود. در این نوع حمل و نقل میتوان کالاهای بسیار سنگین با حجم بالا را جابجا کرد
کاربرد پروانه تردد در صادرات کالا
جهت انجام تجارت در هر کشوری شما بایستی در ابتدای کار پروانه تردد را اخذ و دریافت کنید چرا که در صورت عدم داشتن این پروانه قادر به انجام تجارت نخواهید بود.
لازم به ذکر است که از مهمترین کاربرد پروانه تردد در صادرات میتوان به این مورد اشاره که جهت حمل بار به خارج از کشور ناگریز مربوط مجبور به اخذ پروانه تردد میباشید. با توجه به این موضوع که اگر ارزش پول در کشوری پایین باشد، بازرگان و تاجران ایراتی علاقه زیادی به صادرات کالاهای مرغوب از این کشورها را خواهند داشت. از این رو، میتوانید با اخذ پروانه صادرات گمرک به راحتی از این کشور را کسب درآمد کنید
بهترین شیوه حمل بار چیست؟
هر کدام از شیوه های حمل بار دارای مزایا و معایب مربوط به خود میباشند. از این رو میتوان گفت هر بازرگان با توجه به نیاز خود می.تواند بهترین نوع شیوه حمل بار را انتخاب کند. از این رو با توجه به اهمیت این موضوع در این بخش از مقاله به مهمترین ویژگی های هر کدام از روش های حمل و نقل میپردازیم.
از مهمترین کاربرد و مزایای حمل و نقل زمینی میتوان به سهولت آن اشاره کرد. به صورتی که هر فردی میتواند در هر لحظه زمان با استفاده از ماشین های کابین دار یا وسایل نقلیه دیگر به جا به جایی بار بپردازد. همچنین میتوان گفت این روش بسیار مقرون به صرفه و مناسب میباشد، اما از معایب این روش میتوان به امنیت کم آن اشاره کرد.
علاوه بر روش حمل و نقل زمینی، حمل و نقل هوایی نیز بسیار پرطرفدار است که به عنوان یکی از روش های در نظر گرفته میشود که جهت جا به جایی بار بسیار سودمند و کاربردی است و یکی از مهمترین مزایای حمل و نقل هوایی نسبت به حمل و نقل ریلی میتوان به سرعت بسیار بالای آن در جابجایی کالا و افراد اشاره کرد. از این رو افرادی که قصد جابجایی کالاهای ضروری را دارند میتوانند از این روش استفاده کنند.
اما علاوه بر این مزیت این روش معایبی نیز دارد که مهمترین آن هزینه بسیار بالای جابجای کالا میباشد. از این رو اگر مشکل پرداخت هزینه ندارید، این روش بهترین روش برای شما خواهد بود. حمل و نقل دریایی نیز یکی از روش هایی است که دارای مزایای بسیاری است که مهمترین مزیت آن نسبت به روش زمینی و هوایی، امنیت بالا آن میباشد، چرا که بسیاری از کشورها به وسیله مرزهای آبی به یکدیگر متصل اند.
جمع بندی
مسافران خارجی و ایرانی که در خارج از کشور زندگی میکنند و خواهان تردد در شهرهای کشور توسط وسیله نقلیه شخصی خود میباشند باید پروانه تردد داشته باشند تا گمرک به آن ها اجازه ورود به کشور و تردد را بدهد. در این مقاله به طور کامل به چگونگی اعطای پروانه تردد و نحوه اخذ مجوز تردد پرداختیم.
اما اگر این مطالب جهت پاسخگویی به سوالات شما کافی نبود، بدانید که مشاوران مجرب ما در گروه ققنوس ترخیص در تمامی مراحل امور بازرگانی در کنار شما خواهند بود و علاوه بر انجام تشریفات گمرکی، امور ثبت سفارش و دریافت مجوزهای لازم جهت ترخیص کالا را برای شما انجام خواهند داد.
پروانه تردد چه نوع مجوزی می باشد؟
پروانه تردد یکی از مجوزهای مهم در زمینه تجارت بین المللی است. این گواهی برای ورود هر نوع وسیله نقلیه خارجی به خاک یک کشور باید تهیه شود. در واقع این مجوز نشان می دهد که وسیله نقلیه مورد نظر اجازه ی ورود و تردد در کشور مورد نظر را برای مدت زمان معینی دریافت کرده است.
برای دریافت مجوز تردد به چه مدارکی نیاز است؟
از جمله مدارک مورد نیاز برای دریافت مجوز تردد می توان به مدارکی چون کد اقتصادی شرکت، اساسنامه شرکت، اصل و کپی کارت بازرگانی، عدم سوء پیشینه مدیر عامل شرکت و یا صاحب کالا، حضور مدیر عامل شرکت و یا صاحب کالا به همراه اصل و کپی کارت ملی، کد کشور مقصد، کد کشور مبداء، مشخصات کامل وسیله نقلیه و … اشاره نمود.
بسته بندی کالا چه تاثیری در تجارت بین المللی دارد؟
بسته بندی کالا یکی از مهم ترین قسمت های واردات و صادرات کالا می باشد و تاثیر بسیار مهمی در تجارت دارد زیرا در صورتی که بسته بندی کالا به صورت اصولی و استاندارد و با توجه به نوع محصول صورت گیرد می تواند به خوبی از محصول مراقبت کند و از ایجاد هر گونه خسارت و آسیب جلوگیری نماید.
صادرات موقت چه نوع صادراتی است؟
صادرات موقت یکی از روش های صادرات کالا می باشد که در آن کالای مورد نظر برای مدت زمان معینی از کشور خارج شده و تا قبل از به پایان رسیدن این زمان باید به کشور بازگردد. این نوع از صادرات کالا معمولا در مواقعی خاص مانند شرکت کردن کالا در نمایشگاه هایی بین المللی، تعمیرات کالا در یکی از کشورهای خارجی، کار کردن کالا در یکی از کشورهای خارجی در مدت زمان مشخص و … مورد استفاده قرار می گیرد.