لوگو-ققنوس-ترخیص

۴۸۰۰۰۱۱۰ – ۰۲۱

ققنوس ترخیص یکی از زیرمجموعه های شرکت بازرگانی و خدمات حمل بار هوایی ققنوس تجارت خاورمیانه میباشد، که با دارا بودن پروانه حق العمکاری به عنوان کارگزار رسمی گمرک به صورت تخصصی خدمات ترخیص کالا را ارائه مینماید.

ترخیص کالا از گمرک به معنی آزادسازی کالای وارداتی و یا صادراتی پس از انجام تشریفات گمرکی و پرداخت هزینه های قانونی دولت میباشد، کلیه واردکنندگان و یا صادرکنندگان کالا برای تکمیل پروسه واردات و یا صادرات خود نیاز به انجام تشریفات گمرکی دارند و صاحبین کالا میتوانند برای انجام مراحل ترخیص کالا از افرادی که دارای پروانه حق العمل کاری هستند و مورد تایید گمرک ایران استفاده نمایند، حق العمل کار رسمی و یا شرکت های ترخیص کالا به عنوان نماینده قانونی صاحبین کالا مسئول انجام کلیه تشریفات واردات و یا صادرات کالا در گمرکات کشور میباشند و صاحبین کالا نیازی نیست شخصا گمرک مراجعه نمایند. ترخیص کالا از گمرکات ایران با توجه به تعدد قوانین جاری و بخشنامه های که به صورت روزانه صادر میگردد و مجوزات سازمان های همجوار نظیر بهداشت، مخابرات، استاندارد و … به یکی از مشکل ترین گمرکات جهت ازادسازی مرسوله های وارداتی تبدیل شده است از این رو توصیه میکنیم در انتخاب تیم ترخیص خود دقت کافی را به عمل اورده.

ترخیص کالا از گمرک یکی از مهم‌ترین مراحل واردات کالا به کشور است که برای واردکنندگان حائز اهمیت بسیاری است. در این راستا، داشتن راهنمای جامع و کاملی درباره فرآیند ترخیص کالا از گمرک می‌تواند به شدت کمک‌کننده باشد. این راهنما باید شامل مفاهیم واژگان گمرکی، فرآیند ترخیص کالا، نرم‌افزارهای مورد استفاده در گمرک و هزینه‌های مربوط به ترخیص باشد. در واقع، با مطالعه این راهنما، واردکنندگان می‌توانند با مراحل ترخیص کالا و الزامات قانونی آشنا شوند و به صورت دقیق و با دانش کافی اقدام به ترخیص کالای خود از گمرک کنند.

ما راهنمای ترخیص کالا از گمرک را به صورت لیستی از مراحل برای شما آماده سازی کرده این که امیدواریم برای شما مفید واقع گردد:

به صورت کلی خیر، فرایند ترخیص کالا از کلیه گمرکات هوایی،دریایی و زمینی کشور دارای یک فرایند ثابتی میباشد، البته فقط  مدت زمان و هزینه ترخیص از این گمرکات میتواند متفاوت باشد

ترخیص کالا از گمرک به کلیه فرایندها و تشریفاتی گفته میشود که منجر به آزادسازی کالای وارداتی و یا صادراتی از گمرک میشود. ترخیص کالا از گمرک فرایندی پیچیده میباشد که توسط افراد واجد صلاحیت که حق العملکار رسمی گمرک شناخته میشوند انجام میگیرد.

حق‌العمل کار یا کارگزار رسمی گمرک شخصی است با ماهیت حقوقی و یا حقیقی که دارای کارت مخصوص بازرگانی و تسلط کامل بر فرایند ترخیص کالا چه وارداتی و چه صادراتی از گمرک میباشد.

منظور از تشریفات گمرکی به زبان ساده به معنی رويه گمركي است كه براساس آن كالاهاي وارده و یا صادره براي استفاده در داخل قلمرو گمركي با پرداخت حقوق ورودي و هزينه هاي انجام خدمات و با انجام كليه تشريفات، ترخيص خواهند شد.

شما میتوانید در ساعات اداری با کارشناسان ققنوس ترخیص تماس حاصل فرمایید تا هزینه تمام شده ترخیص کالای شما انجام گیرد.

در حال حاضر زمان انجام ترخیص کالا برای بارهایی هوایی 5 الی 10 روز کاری و برای بارهایی دریایی 10 الی 25روز کاری میباشد

بر اساس قوانین و مقررات گمرکی ایران، افراد حقیقی و حقوقی زمانی می‌توانند اقدام به انجام فعالیت‌های تجاری در حوزه واردات یا صادرات کالا نمایند که دارای کارت بازرگانی باشند. کارت بازرگانی را می‌توان مجوزی در نظر گرفت که اشخاص حقیقی و حقوقی تنها در صورت دریافت آن می‌توانند در عرصه تجارت‌های بین المللی فعالیت داشته باشند؛ در نتیجه تمام تجار و بازرگانان مجوز واردات یا صادرات کالا را ندارند و فقط بازرگانانی که موفق به دریافت آن شده‌اند مجاز به ورود یا صدور کالا می‌باشند. کارت بازرگانی در دو نوع حقیقی و حقوقی صادر می‌گردد که به غیر از موارد خاص، تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. البته توجه داشته باشید فرایند دریافت کارت بازرگانی به قدری پیچیده و دشوار است که تجار ترجیح می‌دهند فعالیت‌های تجاری خود را به ترخیص کاران دارای کارت بازرگانی (حق العملکار رسمی گمرک) بسپارند تا خللی در انجام پروسه واردات یا صادرات کالا ایجاد نشود.

  1. دريافت اظهارنامه وارداتي به همراه اطلاعات الكترونيك اسناد از طريق سامانه جامع امور گمركي
  2. تخصيص شماره ثبت يا سريال
  3. تعيين باجه كارشناسي
  4. بررسي و ارزيابي بر اساس مديريت ريسك و اخذ مجوزهاي قانوني و مقرراتي مورد نياز
  5. پرداخت حقوق ورودي و عوارض متعلقه
  6. صدور مجوز بارگيري
  7. خروج كالا از گمرك
  1. مجوز واردات ( ثبت سفارش )
  2. نرخ ارزش کالا
  3. پکینگ لیست
  4. پروفورما
  5. کارت بازرگانی
  6. مجوزهای واردات کالا نظیر استاندارد، بهداشت و سایر
  7. قبض انبار
  8. ترخیصیه

هزینه ترخیص کالا از گمرک به عوامل زیادی بستگی دارد که برخی از این موارد به شرح ذیل میباشد:

  • میزان حقوق ورودی کالا
  • انبارداری
  • تعداد مجوزهای مورد نیاز برای واردات کالا
  • هزینه کارت بازرگانی
  • هزینه ثبت سفارش
  • دستمزد ترخیص کالا

مراحل ثبت سفارش جهت واردات و ترخیص کالا از گمرک به شرح زیر میباشد:

1-آگاهی از تعرفه کالای مورد ثبت سفارش 2-اخذ پروفرما از فروشنده کالا 3- مراجعه به معاونت بازرگانی خارجی جهت تکمیل فرم ثبت سفارش4- اخذ مجوز ورود کالا طبق جدول مقررات صادرات و واردات از سازمانهای ذیربط 5- مراجعه به شرکت بیمه و اخذ بیمه نامه 6- اقدام به ثبت سفارش در بانک واسطه معامله به منظور ثبت سفارش کالا (پس از تکمیل فرم تقاضا برای گشایش اعتبار به انضمام فرم بانکی و پروفرما و بیمه نامه و اجازه نامه نسبت به پرداخت حق ثبت سفارش اقدام گردد.

ممکن است برای شما هم سوال شده باشد که حق العملکار رسمی گمرک با ترخیص کار گمرکی چه تفاوتی دارد؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که حق العملکار گمرک یک نماینده یا واسطه مستقیم نیست، بلکه فردی متخصص است که تسلط کافی بر کلیه قوانین و مقررات گمرکی دارد. حق العملکار از جانب یک شخص حقیقی یا حقوقی نیابت دارد تا امور گمرکی لازم را انجام دهد و طی فرایند ترخیص کالا نامی از صاحب کالا برده نشود. در مقابل، ترخیص کار گمرک یک شخص حقیقی یا حقوقی است که از طرف صاحب کالا وکالت قانونی دارد تا تمام امور و تشریفات ترخیص کالا را با نام صاحب کالا یا تاجر پیگیری نماید. در واقع می‌توان این طور گفت که حق العملکار به عنوان نماینده غیرمستقیم و ترخیص کار گمرک به عنوان نماینده مستقیم صاحب کالا شناخته می‌شوند. علاوه بر این، ترخیص کار برخلاف حق العملکار هیچ مسئولیتی درقبال بدهی‌ها و اقدامات نادرست صاحب کالا نخواهد داشت.

ورود کالا به گمرک یا خروج آن از گمرک تنها زمانی امکان پذیر خواهد بود که مجوزهای ورود و صدور را دریافت کرده باشید. در واقع، به کلیه اموری که جهت دریافت اجازه ورود یا صدور کالا از مبادی رسمی کشور صورت می‌گیرند، ترخیص کالا از گمرک گفته می‌شود. از آنجا که سلسله مراتب ترخیص کالا به منظور جلوگیری از قاچاق و کنترل ورود و خروج ارز ایجاد شده‌اند، مراحل ترخیص کالا از گمرک امری پیچیده و چالش برانگیز است که تنها افراد متخصص در این زمینه قادر به انجام سریع و راحت آن خواهند بود. علاوه بر این، پروسه ترخیص کالا شامل فعالیت‌های متعددی از جمله تکمیل اسناد و مدارک، تنظیم اظهارنامه در سامانه جامع تجارت، بازرسی و کارشناسی کالا، دریافت مجوزهای لازم، پرداخت هزینه های گمرکی، تائید کارشناس، تخلیه و بارگیری کالا، محاسبه هزینه های گمرکی و.. است که حضور ترخیص کاران باتجربه و حرفه‌ای میتواند به فرایند انجام آنها سرعت بسیاری ببخشد.

ورود کالا به گمرک یا خروج آن از گمرک تنها زمانی امکان پذیر خواهد بود که مجوزهای ورود و صدور را دریافت کرده باشید. در واقع، به کلیه اموری که جهت دریافت اجازه ورود یا صدور کالا از مبادی رسمی کشور صورت می‌گیرند، ترخیص کالا از گمرک گفته می‌شود. از آنجا که سلسله مراتب ترخیص کالا به منظور جلوگیری از قاچاق و کنترل ورود و خروج ارز ایجاد شده‌اند، مراحل ترخیص کالا از گمرک امری پیچیده و چالش برانگیز است که تنها افراد متخصص در این زمینه قادر به انجام سریع و راحت آن خواهند بود. علاوه بر این، پروسه ترخیص کالا شامل فعالیت‌های متعددی از جمله تکمیل اسناد و مدارک، تنظیم اظهارنامه در سامانه جامع تجارت، بازرسی و کارشناسی کالا، دریافت مجوزهای لازم، پرداخت هزینه های گمرکی، تائید کارشناس، تخلیه و بارگیری کالا، محاسبه هزینه های گمرکی و.. است که حضور ترخیص کاران باتجربه و حرفه‌ای میتواند به فرایند انجام آنها سرعت بسیاری ببخشد.

یکی از اولین و مهمترین سوالات مشتریان در زمینه ترخیص کالا، نحوه استعلام هزینه‌های ترخیص یا شیوه محاسبه هزینه های ترخیص کالا می‌باشد. در ابتدا لازم است بدانید که هزینه های ترخیص کالا به عوامل مختلفی بستگی دارند و به طور کلی شامل حقوق ورودی کالا، سود بازرگانی، هزینه انبارداری، هزینه دریافت مجوزهای مورد نیاز برای واردات کالا، هزینه کارت بازرگانی، هزینه ثبت سفارش و دستمزد ترخیص کالا می‌شود. برای این که بتوانید از حدود قیمت ترخیص کالاهای خود مطلع شوید، کافی است برخی مدارک را تهیه و برای ما ارسال کنید. پروفرما اینویس (PROFORMA INVOICE)، پکینگ لیست (Packing list)، تعرفه گمرکی، تصویر کالا، کاتالوگ یا بروشور کالا، کاربرد و شرح فارسی کالا را برای کارشناسان ققنوس ترخیص ارسال کنید تا حدود قیمت ترخیص کالا به شما اطلاع داده شود.

همواره پیشنهاد می‌کنیم تا پیش از شروع فعالیت تجاری خود، برنامه ریزی دقیقی برای پرداخت هزینه‌های الزامی داشته باشید تا علاوه بر تهیه سرمایه مورد نیاز، تاخیری در روند انجام امور مربوطه رخ ندهد. با توجه به این که افزایش یا کاهش هزینه های گمرکی و ترخیص کالا به عوامل متعددی از جمله نرخ تعرفه گمرکی و نوع کالا بستگی دارد، تا حدودی می‌توان هزینه های ترخیص کالا را پیش از شروع پروسه انجام تشریفات گمرکی مشخص کرد. زمانی می‌توانید نسبت به محاسبه تقریبی هزینه‌های گمرکی اقدام کنید که مدارکی نظیر پروفرما اینویس، لیست عدل بندی یا پکینگ لیست، بروشور کالا و تعرفه گمرکی را تهیه کرده باشید و کارشناسان مسلط با بررسی توضیحات، جزئیات، شرح فارسی، کد تعرفه گمرکی، تصویر کالا و اطلاعات درج شده در پروفرما و پکینگ لیست، حدود هزینه های گمرکی را به شما اطلاع دهند تا بتوانید برنامه ریزی دقیق‌تری برای انجام عملیات گمرکی داشته باشید.

در صورتی که بتوانید موفق به دریافت کارت بازرگانی شوید، مجوز انجام تجارت بین الملل، واردات و صادرات برای شما صادر خواهد شد، در غیر این صورت قادر به انجام تجارت‌های برون مرزی نخواهید بود. به عنوان شخص حقیقی یا حقوقی اگر قصد واردات کالا به کشور را دارید، به همراه داشتن کارت بازرگانی برای شما ضروری خواهد بود. علاوه بر این، داشتن کارت بازرگانی مزایایی نظیر عضویت در اتاق بازرگانی، واردات از مناظق آزاد، ثبت سفارش و ترخیص کالا، ثبت علامت تجاری غیرفارسی و صادرات کلیه کالاهای مجاز را به همراه خواهد داشت. دقت داشته باشید که برخی اشخاص مانند شرکت‌های تعاونی مرزنشینان، پیله وران، ملوانان ایرانی شاغل در شناورها، کارگران ایرانی شاغل در خارج از کشور و کالاهای مسافرتی، هدایا و سوغاتی های پستی و کالاهایی که ورود و خروج آنها به منظور فروش نیست (به تشخیص گمرک) معاف از داشتن کارت بازرگانی هستند.

ثبت سفارش کالا یکی از مهمترین مراحل واردات و از الزامات ورود قانونی کالا به کشور می‌باشد. هر شخص حقیقی یا حقوقی که قصد واردات کالا به داخل کشور را دارد، ملزم به دریافت نوعی مجوز تحت عنوان مجوز ثبت سفارش از سازمان توسعه تجارت می‌باشد. شما زمانی مجوز ورود کالا به کشور را دریافت خواهید که پروسه ثبت سفارش گمرکی کالا را به درستی انجام دهید. این مجوز دارای یک کد 8 رقمی میباشد و پس از آن قادر به ترخیص کالاهای وارداتی از گمرک خواهید بود. علاوه بر این، برای ثبت سفارش گمرکی موظف به تهیه مدارکی از جمله کارت بازرگانی، نام کاربری و رمز عبور سامانه تجارت، مجوزهای قانونی جهت اثبات قانونی بودن فعالیت تجاری خود، اوراق ثبت سفارش (3 برگه امضا شده)، اصل و کپی پروفرما و کاتالوگ کالا برای معرفی کالاهای وارداتی هستید.

لازم است بدانید که بدون ثبت سفارش کالا و دریافت مجوز ثبت سفارش بازرگی امکان واردات قانونی کالا به داخل کشور وجود نخواهد داشت. در واقع انجام عملیات ثبت سفارش گمرکی برای واردات کالا امری ضروری می‌باشد و بدون انجام آن که اولین مرحله از فعالیت تجاری است، اجازه ورود کالا را دریافت نخواهید کرد. از آنجا که حوزه واردات کالا دارای قوانین مشخصی است، کلیه تجار و بازرگانان برای این که بتوانند مجوز ورود کالاها و سایر مواد را از سایر کشورها دریافت نمایند، موظف به ثبت سفارش کالا و سپس مراجعه به گمرک برای انجام مراحل ترخیص کالا از گمرک می‌باشند. مجوز ثبت سفارش دریافتی شما علاوه بر یک کد 8 رقمی دارای تاریخ پروفرما، شماره ثبت و نام شرکت متقاضی ثبت سفارش خواهد بود که برای سایر مراحل واردات کالا الزامی می‌باشند.

اغلب افرادی که در حوزه واردات و صادرات کالا فعال هستند، حتما با اصطلاحی به نام تعرفه گمرکی مواجه شده‌اند. کد تعرفه گمرکی یک کد 8 رقمی می‌باشد که برای انجام مراحل ترخیص کالا از گمرک به آن نیاز خواهید داشت. به همراه داشتن این کد به شما کمک می‌کند تا عملیات گمرکی با سرعت بیشتری انجام بگیرد و بتوانید قبل از شروع پروسه ترخیص کالا، از حدود قیمت ترخیص مطلع شوید. کد 8 رقمی تعرفه گمرکی برای شناسایی کالا ایجاد شده است و 6 رقم اول آن در تمام کشورها یکسان می‌باشد. همچنین کد تعرفه گمرکی هر کالایی با کالای دیگر متفاوت است و برای جلوگیری از مشکل در طبقه بندی کالاها به وجود آمده است. شما از این کد می‌توانید برای تشخیص ارز مبادله‌ای قابل استفاده، اخذ مجوزهای مورد نیاز ترخیص کالا، محاسبه حقوق ورودی کالا، مجاز یا ممنوع الورود بودن کالا و.. نیز استفاده کنید.

کد تعرفه گمرکی یا HS code کالا از جمله ضروری‌ترین مواردی است که برای انجام فعالیت‌های تجاری برون مرزی خود به آن نیاز خواهید داشت. علاوه بر تشریفات ترخیص کالا، برای بنگاه‌های متولی آمار و اطلاعات تجاری و سایر سازمان‌های فعال در امور تجارت جهت نظارت بر امر واردات و صادرات کالا کاربرد دارد. اگر به دنبال پیدا کردن کد تعرفه گمرکی کالا مورد نظر خود هستید، لازم است چند مرحله ساده را دنبال کنید. ابتدا وارد سایت irancode.ir شوید و در  قسمت پایینی صفحه بر روی درختواره ایرانکد کلیک کنید. پس از آن صفحه جدیدی برای شما باز خواهد شد، کافی است بر روی پنجره درختواره‌های بین المللی کلیک نمایید تا بتوانید طبقه بندی HS کالا را مشاهده کنید. در صورتی که نیاز به هر گونه مشاوره‌ای در این زمینه نیاز داشتید، پیشنهاد میکنیم کارشناسان فعال در این حوزه کمک بگیرید تا از اشتباهات احتمالی جلوگیری شود.

معمولا پروسه اخذ مجوزهای لازم جهت ترخیص کالا، مرحله‌ای زمان‌گیر و البته دشوار برای صاحبان کالا است. به طور کلی مجوزهای ترخیص کالا 37 مورد هستند که به لیست 37 گانه مجوزهای ترخیص کالا معروف می‌باشند. 8 نمونه از این مجوزها برای آزادسازی اکثر کالاها ضروری هستند. مجوز استاندارد از جمله مجوزهایی است که پس از کارشناسی و آزمایشگاهی شدن کالا صادر خواهد شد. در مواردی که کالا توسط ناوگان‌های غیر ایرانی حمل شده باشد، به مجوز وزارت راه و برای ترخیص کالاهای نباتی و محصولات دامی نیاز به مجوز قرنطینه نباتی یا حیوانی خواهید داشت. علاوه بر این، مجوز بهداشت برای ترخیص محصولات آرایشی و بهداشتی ضروری است و برای ورود ماشین آلات چاپی به کشور، انواع اسباب بازی، آهن آلات و بی سیم‌ها، لامپ‌های ماور بنفش و.. به ترتیب به مجوز وزارت ارشاد، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و سازمان انرژی اتمی نیاز است.

با اصطلاح کالای قبض شده در گمرک زمانی مواجه خواهید شد که نسبت به قوانین و محدودیت‌های گمرکی در رابطه با ارزش، حجم و وزن کالا بی‌توجه باشید. کالا در مواقعی قبض شده در گمرک محسوب می‌شود که توسط شرکت حمل و نقل به گمرک تحویل داده شده باشد، اما امکان انجام تشریفات ترخیص کالا برای آن فراهم نباشد. اگر کالای شما به دلیل وزن و حجم بالا یا ارزش بالاتر از 100 دلار کالای تجاری شناخته شود، دیگر نمی‌توانید از خدمات ترخیص یک الی دو روزه استفاده کنید و موظف به انجام کلیه امور گمرکی مانند ثبت سفارش گمرکی، تنظیم اظهارنامه و.. خواهید بود. در چنین شرایطی، تیم ترخیصکار ققنوس ترخیص همراه شما هستند تا صفر تا صد مراحل ترخیص کالا را به انجام برسانید.

پته گمرکی بهترین گزینه برای افرادی است که به دنبال سریع‌ترین روش ترخیص کالا از گمرک هستند. اگر قصد دارید کالای خود را در کوتاه‌ترین زمان ممکن ترخیص نمایید، کالای وارداتی باید از لحاظ تعداد و ارزش یک کالای تجاری نباشد. واقع تنها کالاهایی به روش پته گمرکی ترخیص می‌شوند که به جهت مصرف در تولیدی‌ها، واحدهای دانش بنیان یا موسسات تحقیقاتی وارد کشور شده باشند. برای پاسخ دقیق‌تر به این سوال شما باید بگوییم که پته گمرکی سندی برای ترخیص کالا از گمرک است که نیازی به انجام مراحل ثبت سفارش ندارد؛ در نتیجه بعد از دریافت قبض انبار و انجام کلیه امور مربوط به دریافت پته گمرکی، می‌توانید کالا را ظرف چند ساعت از گمرک خارج نمایید. کالاهایی که از لحاظ ارزش، تعداد، حجم، وزن و قیمت تجاری محسوب نمی‌شوند و به عنوان نمونه یا برای مصرف تولیدی ها وارد شده‌اند، امکان استفاده از این روش برای آنها فراهم است.

تعیین ارزش کالاهای وارداتی برای بسیاری از محاسبات گمرکی ضروری است. قیمت کالا به عوامل متعددی از جمله کیفیت، محل تولید، هزینه‌های حمل و نقل از مبدا، باربری و.. بستگی دارد. علاوه بر این، برای محاسبه هزینه‌های ترخیص کالا به ویژه حقوق ورودی گمرک به قیمت و ارزش کالا نیاز خواهید داشت. ارزش گذاری کالاهای وارداتی طبق فرمول خاصی انجام می‌گیرد که برای محاسبه آن به ارزش سیف کالا، هزینه‌ها حمل، هزینه بیمه و هزینه‌های گشایش اعتبار نیاز دارید. زمانی که بتوانید کلیه هزینه‌های مربوط به بهای سیف، هزینه حمل تا مقصد، هزینه بیمه تا مقصد و هزینه‌های اعتبار اسنادی را محاسبه و با یکدیگر جمع کنید، موفق به تعیین ارزش کالاهای وارداتی خود خواهید شد. با توجه به این که تعیین ارزش کالا از حساسیت بالایی برخوردار است و آئین نامه‌های گمرکی مدام در حال تغییر هستند، بهترین راه این است که پروسه ارزش گذاری کالا را به کارشناسان متخصص در این حوزه بسپارید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲۲ رای