لوگو-ققنوس-ترخیص

۴۸۰۰۰۱۱۰ – ۰۲۱

بازبینی گمرکی چیست؟ + مرحل و اختلافات ناشی از بازبینی اسناد

بازبینی گمرکی

فهرست مطالب

در همه دوران و در تمامی کشورهای افرادی که به واردات و صادرات کالا می پرداختند موظف بودند بابت این فعالیت تجاری به دولت آن کشور پاسخگو بوده و مالیات پرداخت نمایند. امروزه رسیدگی به امور مربوط به واردات و صادرات کالا و نظارت بر ورود و خروج هر گونه کالا به داخل و خارج کشور بر عهده گمرک می باشد. این مسئله باعث شده این گمرک برای حمایت از تولید کنندگان داخلی تمام تلاش خود را برای جلوگیری از هر گونه تخلف در امر واردات و صادرات انجام دهد. بازبینی گمرکی یکی از روش های این ارگان برای جلوگیری از تخلفات تاجران است.

مرحله بازبینی اسناد گمرکی به عنوان یکی از راه کارهای جلوگیری از تخلفات گمرکی یکی از مباحث مهم در این ارگان است. ققنوس ترخیص با تهیه این مقاله نموده است این مرحله کاری گمرک را به صورت جامع به شما همراهان عزیز معرفی نماید. برای آشنایی بیشتر با این مبحث در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

بازبینی گمرکی چیست؟

بازبینی اسناد گمرکی یکی از مراحلی است که پس از صدور پروانه سبز گمرکی که همان مجوز ترخیص و خروج محموله تجاری وارداتی از گمرک است انجام می شود. کارشناسان گمرک در مرحله بازبینی گمرکی پس از به پایان رسیدن روند ترخیص کالا اسناد و مدارک مربوط به محموله تجاری مانند اظهارنامه گمرکی، پته ها و … را برای بررسی مجدد به سازمان بازبینی گمرک اجرایی می فرستند.

کارشناسان این سازمان مدارک را بار دیگر بر اساس اصول و مقررات ترخیص کالا، میزان هزینه پرداختی و… مورد بررسی  قرار می دهند تا تخلفات و یا اشتباهاتی که به صورت غیر عمدی از سوی صاحب کالا و یا کارشناسان گمرک انجام شده است مشخص شود و کسری هزینه های گمرکی یا مازاد آن به گمرک و یا صاحب کالا پرداخت شود.

 گاهی اوقات درخواست بازبینی اسناد گمرکی از سوی صاحب کالا به اداره بازبینی گمرک اجرایی داده می شود زیرا صاحب کالا نسبت به روند ترخیص کالای انجام شده و هزینه های برآورد شده اعتراض دارد، در این صورت این سازمان با بررسی مجدد اسناد صحت و سقم ماجرا را مشخص می کند. در بعضی از موارد روند بازبینی گمرک بر اساس انتخاب خود این سازمان و به صورت اتفاقی انجام می شود.

بازبینی گمرکی
بازبینی گمرکی

اختلافات ناشی از بازبینی اسناد گمرکی چیست؟

معمولا روند بازبینی اسناد گمرکی با هدف پیدا کردن اشتباهات ایجاد شده در روند ترخیص کالا و حل اختلافات ناشی از این اشتباهات بین صاحب کالا و گمرک انجام می شود. اختلافاتی که پس از بازبینی گمرکی اسناد ترخیص کالا به وجود می آیند موارد مختلفی هستند که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • اختلافات ناشی از عدم رعایت الزامات قانونی در رابطه با پیدا کردن کد تعرفه گمرکی صحیح و ارزش گذاری درست کالاهای وارداتی به کشور
  • اختلاف در مورد میزان هزینه های گمرکی پرداخت شده ( کسری یا مازاد )
  • اختلاف در رابطه با حاکمیت قوانین گمرکی اجرا شده بر محموله تجاری وارداتی
  • اختلافات ناشی از صدق کردن ممنوعیت ها و محدودیت ها درباره کالای تجاری وارداتی یا عدم آن
  • اختلافات موجود در مورد رعایت شدن موارد ایمنی، استاندارد و کیفی کالا
  • و …

مراحل بازبینی گمرکی

زمانی که کارشناس گمرک، صاحب کالا و یا خود سازمان بازبینی گمرک اجرایی برای بازبینی اسناد گمرکی اقدام می نمایند، برای انجام درست و اصولی روند بازبینی گمرکی بازرسی خود را در طی چند مرحله انجام می دهد. این کار باعث می شود دقت عمل بیشتری در روند بازبینی گمرکی به کار برده شود. به طور معمول بازبینی اسناد گمرکی در طی سه مرحله انجام می شود. این مراحل در جدول زیر ذکر شده اند:

مراحل بازبینی گمرکی

بازبینی گمرک چه روش هایی دارد؟

آیا در رابطه با روش های بازبینی گمرکی اطلاعی دارید؟ به عنوان یک وارد کننده محصولات تجاری به کشور در صورتی که نیاز به روند بازرسی اسناد گمرکی داشته باشید لازم است با روش هایی که برای این کار مورد استفاده قرار می گیرد آشنا شوید.

به طور معمول برای انجام روند بازرسی اسناد گمرکی دو روش وجود دارد که به شرح زیر است:

  • بازبینی از اسناد گمرکی به صورت محلی: در این روش مدارک ارائه شده برای ترخیص محموله تجاری از گمرک مانند اظهارنامه گمرکی توسط کارشناسان حاضر در گمرک محل ترخیص محموله انجام می شود.
  • بازبینی اسناد گمرکی به صورت مجازی: در این روش برای بازبینی مدارک ترخیص محموله تجاری یک کارشناس مجازی در یکی دیگر از گمرک های فعال در سراسر کشور تعیین می شود که در این صورت فرد درخواست کننده روند بازبینی گمرکی موظف است مدارک ترخیص را برای کارشناس تعیین شده ارسال نماید.
بازبینی اسناد گمرکی
بازبینی اسناد گمرکی

مراحل خروج کالا از گمرک

مراحل خروج یا همان روند ترخیص کالا از گمرک با توجه به این که مراحل متعدد و به هم پیوسته ای هستند باعث دشواری برای صاحبان کالا و وارد کنندگان محصولات تجاری شده اند؛ زیرا در صورتی که صاحب کالا و یا نماینده قانونی او در یکی از این مراحل دچار خطا شود و یا مدارک مورد نیاز را با تاخیر و یا با اطلاعات نادرست به چرخه ترخیص کالا وارد نماید باعث تاخیر در روند ترخیص و بهم ریختن دیگر مراحل ترخیص کالا خواهد شد.

واردکنندگان محصولات تجاری می توانند برای گذر از مراحل خروج کالا از گمرک بدون نیاز به روند بازبینی اسناد گمرکی و سایر مشکلات از خدمات ترخیص کاران حرفه ای ما در گروه ققنوس ترخیص که به صورت کاملا اصولی انجام می شود استفاده نمایند. مراحل خروج کالا از گمرک به شرح زیر می باشد:

تهیه مدارک مورد نیاز

برای خروج کالا از گمرک به مدارک مختلفی نیاز است. به طور مثال لازم است اعلامیه ورود کالا به گمرک تهیه شود، شرکت حمل و نقل گواهی ترخیصیه را صادر کند، اظهارنامه گمرکی تنظیم شود و …. .

احراز هویت

در این مرحله لازم است اطلاعات هویتی صاحب کالا و همچنین اطلاعات ثبت شده درباره محموله تجاری وارداتی تایید شود.

شماره کوتاژ

پس از ثبت اطلاعات در سامانه جامع امور گمرکی در صورتی که اطلاعات تایید شوند یک کد به عنوان کد ثبت یا کد کوتاژ صادر می شود.

تعیین روش بازرسی

بر اساس اطلاعات ثبت شده در اظهارنامه گمرکی، از بین سه مسیر گمرکی سبز، زرد و قرمز یکی انتخاب می شود.

پرداخت هزینه های گمرکی

یکی از مراحل مهم برای خروج کالا از گمرک که در هنگام بازرسی اسناد گمرکی دقیق بررسی می شود روند پرداخت هزینه های گمرکی و میزان آن ها می باشد. یکی از معیارهای مهم برای تعیین میزان هزینه های گمرکی کد تعرفه گمرکی مربوط به هر کالای وارداتی می باشد.

پروانه سبز گمرکی

پروانه سبز گمرکی همان مجوز خروج کالا از گمرک است. پس از طی شدن روند بازرسی کالا در صورت نبود مشکل این پروانه صادر شده و پس از ارائه اسناد مربوط به پرداخت هزینه های گمرکی مورد تایید نهایی قرار می گیرد.

تسویه با انبار

برای دریافت محموله تجاری از انبار گمرک لازم است هزینه انبارداری با توجه به تعداد حجم اشغال شده توسط محموله تجاری، نوع انبار و … پرداخت شود.

صدور بیجک

بیجک یکی از مجوزهای مورد نیاز برای ترخیص و خروج کالا از گمرک است.

جمع بندی

بازبینی اسناد گمرکی یکی از مراحل مهم در روند ترخیص کالا در گمرک است که در صورت وجود مشکل و اختلاف بین صاحب کالا و کارشناس گمرک بر سر محموله تجاری وارداتی با آن روبه رو خواهید شد، بر همین اساس آشنایی با آن قبل از این رویارویی برای گذر از این مرحله بسیار تاثیر گذار است. این مرحله چه به نفع صاحب کالا تمام شود و چه به ضرر آن، باعث به تعویق افتادن روند خروج کالا از گمرک می شود.

به عنوان یک واردکننده در صورتی که به دنبال ترخیص هر چه سریع تر محموله تجاری خود هستید می توانید با اعتماد به ترخیص کاران ما در گروه ققنوس ترخیص و استفاده از خدمات ما در این زمینه بدون روبه رویی با روند بازبینی اسناد گمرکی، محموله تجاری خود را از گمرک خارج نمایید.

برای انجام بازبینی گمرکی چه روش هایی وجود دارد؟

از جمله روش های موجود برای گذر از روند بازبینی اسناد گمرکی می توان به روش هایی چون بازبینی از اسناد ترخیص کالا توسط کارشناسان محلی گمرک و همچنین بازبینی از اسناد ترخیص کالا توسط کارشناس مجازی یکی دیگر از گمرک های کشور اشاره کرد.

در مرحله بازبینی گمرکی چه کاری انجام می شود؟

در این روند پس از به پایان رسیدن روند ترخیص کالا اسناد مربوط به ترخیص مجددا توسط کارشناسان سازمان بازبینی گمرک اجرایی مورد بررسی قرار می گیرد.

نتیجه بازبینی گمرکی چه نوع اختلافاتی است؟

از جمله اختلافاتی که پس از بازبینی از اسناد گمرکی ایجاد می شود می توان به مواردی چون عدم رعایت قانون، کسری یا مازاد پرداخت در رابطه با هزینه های گمرکی، اختلاف در مورد اصالت کالا و … اشاره کرد.

بازبینی از اسناد گمرکی در چند مرحله انجام می شود؟

این مرحله دارای سه بخش است. در بخش اول هویت صاحب کالا و محموله بررسی می شود، در بخش دوم رعایت قوانین، کد تعرفه گمرکی، میزان ارزش محموله و … مورد بررسی قرار می گیرد و در بخش سوم مجوزها، معافیت ها و ممنوعیت ها بررسی می شوند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مرتبط