لوگو-ققنوس-ترخیص

۴۸۰۰۰۱۱۰ – ۰۲۱

اماکن گمرکی کجاست و چه وظایفی دارند؟

اماکن گمرکی

فهرست مطالب

در روند واردات و صادرات کالا به داخل و خارج از کشور بدون توجه به نوع کالای تجاری، یک سری از مراحل ثابت هستند و واردکنندگان و صادرکنندگان موظف هستند از این مراحل به درستی عبور کنند. روند ترخیص کالا از گمرک یکی از این مراحل ثابت در روند تجارت بین المللی است، اما گذر از این مرحله نیازمند شناخت درست و دقیق اماکن گمرکی، کادر گمرکی، وظایف ترخیص کار گمرک و… است. بر همین اساس گروه ققنوس ترخیص با تهیه این مقاله تلاش نموده است این موارد را به افرادی که قصد ورود به دنیای تجارت بین المللی را دارند معرفی نماید.

اماکن گمرکی چیست؟

اماکن گمرکی چیست؟ این اولین سوالی است که برای آشنایی بیشتر با نحوه کار در گمرک و اصطلاحات رایج در این سازمان به معرفی آن خواهیم پرداخت.

اماکن گمرکی به کلیه مکان هایی که گمرک بر روند کار و وظایف آن ها نظارت می کند و یا به عبارت دیگر کلیه مکان هایی که با هدف انجام تشریفات گمرکی به انباشتن محصولات تجاری گمرک می پردازند گفته می شود. از جمله اماکن گمرکی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انبار
  • باراندازها
  • اسکله ها
  • فرودگاه ها
  • ایستگاه های راه آهن
  • و …
اماکن گمرکی
اماکن گمرکی

کادر گمرک کیست؟

هر اداره و نهاد دولتی برای انجام وظایف خود به افرادی که در زمینه کاری آن نهاد دارای تخصص هستند نیاز دارد. هر یک از اماکن گمرکی نیز به عنوان یک نهاد دولتی برای انجام وظایف خود و تشریفات گمرکی مربوط به صادرات و واردات کالا به پرسنل و افراد متخصص نیاز خواهند داشت. این افراد در واقع کادر گمرک به شمار می آیند و هر یک از آن ها با توجه به مسئولیت و تخصصی که دارد به انجام وظایف خود می پردازد. به عبارتی دیگر کادر گمرک تمامی افراد حاضر به خدمت در مکان های گمرکی را شامل می شود.

وظایف اماکن گمرکی چیست؟

وظایف اماکن گمرکی چیست؟ برای پاسخ به این سوال لازم است مجددا به این نکته اشاره کنیم که مکان های گمرکی به کلیه نهادها و مراکزی گفته می شود که در جهت انجام تشریفات گمرکی و انباشتن محصولات گمرکی فعالیت می کنند و گمرک مرکزی بر روند کاری آن ها نظارت می کند.

بر اساس این تعریف هر یک از این اماکن مسئولیت ها و وظایف مختلفی دارند که تمامی آن ها در کنار یکدیگر منجر به ترخیص محموله های تجاری وارداتی و صادراتی از گمرک خواهد شد. بر همین اساس به صورت جداگانه وظایف هر یک از این اماکن را بررسی خواهیم کرد.

انبار

یکی از اماکن گمرکی بخش مربوط به انبارهای گمرک می باشد. انبار گمرک مکانی است که محموله های تجاری وارداتی و صادراتی در آن نگهداری می شوند تا فرایند ترخیص کالا به پایان رسیده و صاحب محموله تجاری با دریافت اجازه خروج محموله خود را از انبار دار تحویل گرفته و از گمرک خارج کند.

انبارها با توجه به نوع محموله تجاری که قرار است در آن نگهداری شود به چند دسته مختلف تقسیم می شوند که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • انبار سرپوشیده
  • انبارهای سوله ای
  • انبار سرباز
  • انبارهای یخچالی مخصوص کالاهای فاسد شدنی یا سردخانه ها
  • انبارهای مخصوص مواد شیمیایی خطرناک و قابل اشتعال
  • انبار کالاهای فله ای
  • انبار محموله های تجاری ضبط شده
  • انبار کالاهای قاچاق
  • و…

اسکله

اسکله یا بارانداز به محل پهلو گرفتن یا توقف کردن کشتی های باربری در کنار خشکی گفته می شود. این مکان ها مخصوص پهلو گیری کشتی های باربری طراحی شده است و دارای امکاناتی چون جرثقیل های غول پیکری است که به جهت تخلیه و بارگیری محموله های تجاری وارداتی و صادراتی به داخل و خارج از کشتی از آن ها استفاده می شود.

فرودگاه

فرودگاه به عنوان یکی دیگر از اماکن گمرکی به شمار می آید. این مکان به غیر از این که برای سوار و پیاده شدن و جابه جایی افراد بین شهرها و کشورهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد، برای جابه جایی محموله های تجاری نیز استفاده می شود.

ایستگاه های راه آهن

ایستگاه های راه آهن به عنوان یکی دیگر از اماکن گمرکی وظیفه جابه جایی محموله های تجاری را بر عهده دارد؛ اما به طور معمول از این مکان برای حمل و نقل محموله های تجاری در داخل کشور استفاده می شود.

وظایف اماکن گمرکی
وظایف اماکن گمرکی

وظایف ترخیص کار گمرکی چیست؟

یکی از جایگاه های کاری موجود در گمرک مربوط به ترخیص کار گمرک می باشد. فردی که به او ترخیص کار گمرک گفته می شود بر اساس یک تعریف کلی فردی با تجربه در رابطه با قوانین و ضوابط گمرک است که از جانب صاحب کالا با یک وکالت نامه رسمی مامور می شود فرایند ترخیص محموله تجاری مورد نظر را انجام دهد.

وظایف ترخیص کار گمرک به صورت جزئی و دقیق به شرح زیر است:

وظایف ترخیص کار گمرکی چیست؟

جمع بندی

کارکردن به صورت مداوم با نهادی که از قوانین، نحوه کار، اصطلاحات و … آن ها اطلاعی ندارید بسیار دشوار خواهد بود و ممکن است مشکلاتی را نیز به همراه داشته باشد. این مسئله در رابطه با گمرک که یک نهاد نظارتی بر روند ورود و خروج محصولات تجاری به داخل و خارج از کشور است و در رابطه با این وظایف سخت گیر می باشد از اهمیت بیشتری برخوردار است.

بر همین اساس هر چقدر اطلاعات بیشتری درباره اماکن گمرکی، وظایف این نهاد و … داشته باشید می توانید روند ترخیص کالا از گمرک را آسان تر به طی کنید. آشنایی با اماکن این نهاد باعث می شود درصد خطا درباره قوانین که لازم است در محوطه های قانونی گمرک رعایت شود به حداقل برسد.  

چه مکان هایی جزئی از قلمرو گمرک است؟

مکان هایی که به منظور انجام تشریفات گمرکی به انباشتن محصولات تجاری می پردازند و گمرک نیز بر روند کاری آن ها نظارت دارد جزء قلمرو گمرک محسوب می شوند. مانند انبارها.

چه کسانی جزئی از کادر گمرک محسوب می شوند؟

کادر گمرک شامل تمامی افرادی خواهد شد که در هر پست و مقام و در هر مکان گمرکی، در راستای انجام تشریفات گمرکی مشغول خدمت هستند.

وظیفه کاری انبارهای گمرک چیست؟

انبار های گمرک در انواع مختلف و با تجهیزات گوناگون وظیفه دارند محموله های تجاری را تا زمانی که اجازه خروج از گمرک را دریافت نمایند به صورت صحیح و سالم در خود نگهداری کنند.

یک ترخیص کار گمرک چه وظایفی دارد؟

از جمله وظایفی که ترخیص کار گمرک موظف به انجام آن است می توان به مواردی چون ثبت سفارش کالا، تهیه مدارک و مجوزهای لازم، ارائه مشاوره به صاحب کالا، مطلع کردن صاحب کالا از قوانین ترخیص در صورت لزوم و … اشاره کرد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مرتبط