واردات پنل خورشیدی

واردات-پنل-خورشیدی

فهرست مطالب

امروزه نیروی برق و روند تولید آن در کشور از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. بسیاری از محصولات و کالاهایی که برای رفاه حال بشر تولید شده است با استفاده از نیروی برق کار می کند. این مسئله باعث شده روند تولید برق و ابزارهای لازم برای انجام این کار از اهمیت زیادی داشته باشند. پنل های خورشیدی یکی از روش های تولید برق با استفاده از نیروی خورشید هستند و کارایی آن ها باعث شده علاوه بر تلاش متخصصان ایرانی برای تولید این پنل ها به واردات پنل خورشیدی و به دنبال آن ترخیص پنل خورشیدی از گمرک توسط تاجران نیز بها داده شود.

واردات پنل خورشیدی مراحل مختلفی دارد که یکی از دشوارترین و همچنین مهم ترین آن ها مربوط به ترخیص پنل خورشیدی از گمرک می شود. افرادی که برای رفع نیاز صنایع برق کشور اقدام به واردات این پنل ها می نمایند لازم است به طور دقیق با روند واردات و ترخیص آن ها از گمرک آشنا شوند. بر همین اساس گروه ققنوس ترخیص با توجه به اهمیت این مسئله اقدام به تهیه این مقاله و معرفی روند واردات و ترخیص پنل خورشیدی از گمرک نموده است.

مراحل واردات پنل خورشیدی

واردات پنل خورشیدی به کشور مراحل متعددی دارد که آخرین مورد مربوط به ترخیص پنل خورشیدی از گمرک است. برای این که واردات این محصولات صنعتی به کشور بدون هیچ مشکل و به صورت کاملا قانونی انجام شود لازم است واردکنندگان با تمامی این مراحل به صورت دقیق آشنا شده و تمامی آنها را به ترتیب و با دقت انجام دهند.

انتخاب کشور مقصد و تامین کننده

برای واردات پنل خورشیدی به کشور ابتدا لازم است از میان کشورهای متعددی که شرایط تولید این پنل ها را دارند یکی را انتخاب کرده و سپس از میان تولید کنندگان فعال در این زمینه با انجام اعتبار سنجی و تحقیقات لازم یکی را انتخاب نمود. در واقع کشور تولید کننده از لحاظ ابعادی چون مسافت تا کشور مقصد و شرایط تحریم مورد بررسی قرار می گیرد و تولید کنندگان کشور انتخابی از نظر سابقه کاری، قیمت محصول، اصالت و کیفیت پنل های تولید مورد ارزیابی قرار می گیرند.

بررسی قوانین تجارت بین المللی

پس از بررسی های لازم برای کشور مبدأ و تولید کننده نوبت به بررسی قوانین صادرات و تجارت بین المللی در این کشور می رسد. علاوه بر این لازم است قوانین وضع شده برای واردات پنل خورشیدی در ایران نیز به طور دقیق مورد بررسی قرار گیرد و سپس به آن ها عمل شود.

ارتباط گرفتن با تولید کننده

پس از آشنایی با قوانین تجارت بین المللی در هر دو کشور مبدأ و مقصد نوبت این است که با شرکت تولید کننده پنل های خورشیدی ارتباط برقرار کرده و کاتالوگ محصولات تولیدی این شرکت را دریافت نمود. پس از بررسی کاتالوگ باید محصولات مورد نظر خود را به این شرکت به صورت کاملا رسمی اعلام کرد.

دریافت پیش فاکتور و مجوز ثبت سفارش کالا

در صورتی که شرکت تولید کننده قصد معامله با خریدار و قبول شرایط او را داشته باشد بر اساس درخواست خریدار یک پیش فاکتور تنظیم کرده و به خریدار تحویل می دهد. خریدار با این سند می تواند به وزارت سمت مراجعه کرده و اطلاعات محموله تجاری پنل های خورشیدی را در این سامانه ثبت و تاییدیه واردات آن ها را دریافت کند. به دنبال دریافت این تاییده مجوز ثبت سفارش کالا در سامانه امور گمرکی صادر شده و می توان مراحل ثبت سفارش کالا را انجام داد.

تنظیم قرار داد و پرداخت وجه

در صورتی که روند ثبت سفارش کالا در سامانه epl با موفقیت و بدون هیچ مشکل قانون انجام شود نوبت به تنظیم قرارداد بین فروشنده و خریدار می رسد. در این مرحله لازم است تمامی موارد مد نظر طرفین معامله از جمله مبلغ خرید و شیوه پرداخت آن در قرارداد ذکر شود و هزینه خرید پس از انجام بازرسی کالا و اطمینان حاصل کردن از کیفیت کالا پرداخت می شود.

انجام تشریفات گمرکی صادرات و حمل و نقل

پس از پرداخت وجه خرید نوبت به انجام تشریفات گمرکی صادرات و ترخیص محموله پنل های خورشیدی از گمرک کشور مبدأ می رسد. پس از انجام تشریفات گمرکی لازم است برای جابه جایی محموله و ارسال آن به کشور مقصد از بین سه روش حمل و نقل یکی را با توجه به شرایطی مانند هزینه، مسافت، حساسیت کالا، حجم و وزن محموله انتخاب کرد.

ترخیص پنل خورشیدی از گمرک

آخرین مرحله ی واردات پنل خورشیدی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. این مرحله مربوط به ترخیص پنل خورشیدی از گمرک است. با توجه به میزان اهمیت این مرحله در قسمت بعد به صورت جامع به معرفی روند ترخیص خواهیم پرداخت.

مراحل ترخیص پنل خورشیدی

مرحله ترخیص پنل خورشیدی از گمرک مرحله ای پیچیده و دشوار نسبت به دیگر مراحل واردات پنل خورشیدی است. علت دشواری این مرحله به خاطر نظارت سخت گیرانه گمرک بر روند ورود و خروج کالا است. واردکنندگان پنل های خورشیدی می توانند بدون درگیر کردن خود در این مرحله از ترخیص کاران متخصص گروه ققنوس ترخیص کمک گرفته و روند ترخیص پنل های خورشیدی را به پایان برسانند. از جمله مراحل مختلف ترخیص پنل خورشیدی از گمرک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ثبت سفارش کالا در سامانه جامع امور گمرکی و تهیه اظهارنامه گمرکی برای مطلع ساختن این ارگان از محتوای محموله تجاری وارداتی
  • تهیه مدارک مورد نیاز برای ترخیص پنل خورشیدی از گمرک
  • احراز هویت محموله تجاری و صاحب آن و مشخص شدن مسیر بازرسی محموله تجاری از بین سه میسر سبز، زرد و قرمز
  • پرداخت هزینه های گمرکی و مالیات های غیر مستقیم مربوط به محموله تجاری
  • دریافت پروانه سبز گمرکی که همان مجوز ترخیص و خروج پنل های خورشیدی از گمرک است.

مدارک لازم برای واردات پنل خورشیدی

یکی دیگر از عواملی که باعث سختی و دشواری مرحله ترخیص پنل خورشیدی از گمرک شده است مربوط به تهیه مدارکی است که برای ترخیص به آن ها نیاز است. سختی تهیه این مدارک از این بابت است که باید هر کدام را به صورت جداگانه از ارگان های مختلف و گذر از یک پروسه اداری و زمان مشخص تهیه نمود. از جمله مدارک لازم برای ترخیص و واردات پنل خورشیدی می توان به موارد ذکر شده در جدول اشاره نمود:

هزینه های واردات پنل خورشیدی

واردات پنل خورشیدی به کشور و ترخیص این پنل ها از گمرک به طور معمول هزینه هایی را برای واردکننده به دنبال دارد. افرادی که قصد واردات این محصول صنعتی به کشور را دارند لازم است قبل از آغاز فعالیت تجاری خود با تمامی این هزینه ها آشنا شده و با برآورد دقیق تمام این موارد میزان سود و بازدهی تجارت خود را حساب کرده و سپس تصمیم خود در راستای واردات را نهایی کنند. از جمله هزینه های واردات و ترخیص پنل خورشیدی از گمرک می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • هزینه خرید پنل های خورشیدی از تولید کننده
  • هزینه مربوط به دریافت مجوز ثبت سفارش کالا و انجام این مرحله
  • هزینه تشریفات گمرکی صادرات
  • وجهی که باید بابت حمل و نقل محموله بین المللی و داخلی در هر دو کشور پرداخت شود
  • میزان هزینه سود بازرگانی
  • حقوق و عوارض گمرکی
  • هزینه انبار داری
  • هزینه بارگیری و تخلیه محموله
  • مالیات علی الحساب
  • مالیات بر ارزش افزوده
  • مبلغ مربوط به بیمه کردن محموله
  • وجه لازم برای بازرسی کالا و صدور گواهی بازرسی کالا
  • هزینه لازم برای دریافت مجوزها و مدارک مورد نیاز
  • و ….

کد تعرفه گمرکی پنل خورشیدی

کد تعرفه گمرک یکی از کدهای بسیار در روند واردات پنل خورشیدی و ترخیص آن ها از گمرک است. این کد که یک کد 8 تا 10 رقمی است به صورت اختصاصی برای هر نوع کالای وارداتی تعیین شده است و باعث می شود روند ترخیص پنل خورشیدی از گمرک با سرعت بیشتر انجام شود.

همان طور که در بالا اشاره شد واردات و ترخیص پنل خورشیدی از گمرک هزینه هایی برای صاحب کالا به دنبال دارد. کد تعرفه گمرکی به صاحب کالا و همچنین کارشناسان گمرک کمک می کند تا هرچه سریع تر بتوانند میزان و درصد هزینه های گمرکی که به محموله پنل های خورشیدی تعلق می گیرد را محاسبه نمایند.

کد تعرفه گمرک مربوط به پنل های خورشیدی وارداتی به کشور کد 85414010 می باشد. بر اساس این کد درصد هزینه های گمرکی برای محموله تجاری پنل های خورشیدی حدود 15 درصد است.

سوالات متداول

مراحل واردکردن پنل خورشید به کشور چیست؟

از جمله مراحلی که لازم است برای واردات پنل خورشیدی به کشور به صورت قانونی طی شود می توان به مواردی همچون انتخاب کشور مبدأ و تولید کننده، آشنایی با قوانین بین المللی تجارت، مراجعه به شرکت تولید کننده و دریافت کاتالوگ، دریافت پیش فاکتور از فروشنده، ثبت سفارش کالا، تنظیم قرار داد خرید و در نهایت ترخیص پنل خورشیدی از گمرک اشاره کرد.

روند ترخیص پنل خورشید از گمرک از چه مراحلی تشکیل شده است؟

مراحل ترخیص پنل های خورشید از گمرک شامل مواردی همچون ثبت سفارش کالا و تهیه اظهارنامه گمرکی، تهیه مدارک مورد نیاز ترخیص، پرداخت هزینه های گمرکی محموله، احراز هویت و تعیین مسیر بازرسی و سرانجام دریافت برگ سبز گمرکی می باشد.

چه مدارکی برای ترخیص پنل خورشیدی از گمرک نیاز است؟

از جمله مدارک لازم برای ترخیص این محصولات از گمرک می توان به مواردی همچون کارت بازرگانی، بیمه نامه، گواهی مبدأ، بارنامه، گواهی ترخیصیه، برگ سبز گمرکی، مجوزهای لازم، لیست عدل بندی، فاکتور و پیش فاکتور اشاره کرد.

واردات پنل خورشیدی چه هزینه هایی برای صاحب کالا به دنبال دارد؟

هزینه های واردات پنل خورشیدی شامل مواردی چون خرید، تشریفات گمرکی صادرات، حمل و نقل بین المللی و داخلی، تخلیه و بارگیری می باشد اما مرحله ترخیص پنل خورشیدی از گمرک نیز هزینه هایی را به دنبال دارد که از جمله آن ها می توان به سود بازرگانی، حقوق گمرکی، هزینه انبارداری و … اشاره کرد.

جمع بندی

واردات پنل خورشیدی به کشور و در نهایت ترخیص آن از گمرک ابعاد و زوایای گوناگونی دارد و همان طور که در طول مقاله به آن اشاره شد از مراحل مختلفی تشکیل شده است. واردات این محصول تجاری به داخل کشور نیازمند تجربه است اما افرادی که به تازگی وارد عرصه واردات ترخیص پنل خورشیدی از گمرک شده اند می توانند این تجارت را با تکیه بر اطلاعات درست و دقیق با موفقیت به پایان برسانند. واردکنندگان فعال در زمینه پنل های خورشیدی می توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر و همچنین خدمات گروه ققنوس ترخیص در زمینه ترخیص این پنل ها از گمرک با کارشناسان و ترخیص کاران حرفه ای و مجرب ما ارتباط برقرار نمایند.

برای امتیاز به این مطلب کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مرتبط