۴۸۰۰۰۱۱۰ – ۰۲۱

ارز سنا چیست | مقایسه ارز سنا و ارز نیمایی

ارز-سنا-چیست

فهرست مطالب

بانک مرکزی تا کنون در راستای کنترل و نظارت بر شیوه کار بازار ارز اقدامات مختلفی نموده و سامانه های گوناگونی تاسیس کرده است، سامانه سنا یکی از این سامانه ها است که با نظارت بر روند کار بازار ارز به تعیین ارزی تحت عنوان ارز سنا پرداخته است.

این ارز نسبت به ارزهایی چون ارز نیمایی، ارز آزاد و … تفاوت هایی دارد که مربوط به کاربرد این است. بررسی جزئیات مربوط به ارز سنا همچون مزایا، شناخت شرایط دریافت آن برای افراد و … می تواند در شناخت بهتر این ارز به شما کمک کند، بر همین اساس گروه ققنوس ترخیص در راستایی معرفی ارز و سامانه سنا به شما همراهان همیشگی اقدام به تهیه این ارز نموده است.

ارز سنا چیست؟

قبل از این که به سوال ارز سنا چیست پاسخ دهیم، لازم است به بررسی کلمه «سنا» بپردازیم . کلمه اختصاری سنا مخفف شده ی عبارت « سامانه نظارت ارزی » می باشد. این سامانه توسط بانک مرکزی در سال 1397 راه اندازی شده است تا از طریق آن بر نرخ ارز موجود در صرافی ها نظارت شود. بر اساس قانونی که از طرف بانک مرکزی در رابطه با این سامانه وضع شده است، تمامی صرافی ها در سرتاسر کشور وظیفه دارند نرخ ارز مورد استفاده در تمامی معاملات خود را در سامانه نظارت ارزی یا همان سامانه سنا ثبت نمایند.

اکنون این سوال پیش می آید که این کار چه فایده ای دارد؟ ارتباط ارز سنا با سامانه سنا چیست؟ در پاسخ به این سوالات باید گفت ارز و سامانه سنا با یکدیگر ارتباط مستقیم دارند. به عبارت دیگر بررسی اطلاعات ثبت شده در این سامانه موجب تعیین نرخ این ارز می شود، به این صورت که نرخ ارز معروف سنا از میانگین ارزهای مورد استفاده در صرافی ها به وجود آمده و برای اعلام این میانگین به کار می رود. نرخ این نوع ارز نسبت به دیگر ارز های موجود در بازار کمتر است زیرا میانگینی از تمامی آن ها است.

شباهت و تفاوت ارز سنا و ارز نیمایی

در بالای تعریفی جامع از نرخ ارز سنا ارائه کردیم؛ اما چون قصد بررسی شباهت ها و تفاوت های موجود بین این نوع ارز نسبت به ارز نیمایی را داریم بهتر است ابتدا به معرفی ارز نیمایی بپردازیم تا درک شباهت ها و تفاوت های این دو نوع ارز آسان تر شود.

ارز نیمایی یکی از ارزهای رایج در بازار فعالیت های تجاری بین المللی است که توسط سامانه نیما ایجاد شده است. این سامانه که توسط بانک مرکزی ایجاد شده است مخفف عبارت نظام یک پارچه معاملات ارزی است با هدف آسان نمودن روند تهیه ارز برای واردکنندگان و صادرکنندگان در عین امنیت ایجاد شده است.

اکنون با تعریفی که از دو نوع ارز نیمایی و سنا در اختیار داریم می توانیم به بررسی شباهت ها و تفاوت های میان آن ها پرداخت:

تفاوت دو نوع ارز نیمایی و سنا

  • ارز نیمایی توسط سامانه نیما یعنی نظام یک پارچه معاملات ارزی تعیین می شود در حالی که ارز معروف سنا توسط سامانه سنا یعنی سامانه نظارت ارزی تعیین می شود.
  • هدف از تعیین ارز کم هزینه سنا اعلام میانگین ارزهای مورد استفاده در صرافی های سراسر کشور است اما ارز نیمایی برای سازماندهی بازار بورس و آسان شدن روند تهیه ارز برای فعالیت های تجاری بین المللی ایجاد شده است.
  • نرخ ارز کم هزینه سنا نسبت به دیگر ارزهای موجود در بازار کمتر است زیرا میانگین آن ها می باشد اما نرخ ارز نیمایی به ارز آزاد نزدیک است.
  • نقش صرافی ها در سامانه نظارت ارزی و تعیین ارز آن نسبت به سامانه نیما و ارز نیمایی بیشتر است.

شباهت دو نوع ارز نیمایی و سنا

  • هر دو سامانه نظارت ارزی ( سامانه سنا ) و نظام یک پارچه معاملات ارزی، توسط بانک مرکزی راه اندازی شده است.

نرخ ارز سنا را چگونه ببینیم؟

برای مشاهده نرخ ارز این نوع از ارز راه های مختلفی وجود دارد. سایت های مختلفی هستند که نرخ این ارز را به صورت لحظه ای نمایش می دهد. اما از میان تمامی گزینه های موجود سامانه سنا معتبر ترین گزینه برای بررسی لحظه ای نرخ این ارز می باشد.

افرادی که برای چک کردن نرخ این ارز سامانه نظارت ارزی را انتخاب می کنند می توانند با مراجعه به آدرس این سامانه به نشانی sana.ir از قیمت لحظه ای این ارز با خبر شوند. این سامانه علاوه بر ارز سنا نرخ دیگر ارزهای موجود در بازار ارز را به نمایش می گذارد و امکان مقایسه این ارز با دیگر ارزها را فراهم می کند.

چه کسانی می توانند ارز سنا را دریافت نمایند؟

قانون های وضع شده در رابطه با سامانه سنا حد و مرزهای گوناگونی را در زمینه استفاده از ارز این سامانه مشخص نموده است. یکی از این قانون ها در رابطه با کسانی است که اجازه استفاده از این نوع ارز را دارد. همچنین به نحوه استفاده از ارز سنا نیز اشاره کرده است.

براساس قوانین وضع شده در رابطه با سامانه سنا در سال های گذشته استفاده از ارز کم هزینه سنا برای تمامی افراد مجاز است و محدودیت به خصوصی در این زمینه وجود ندارد اما نکته ای که لازم است در این زمینه به آن اشاره شود میزان این ارز برای هر فرد است. براساس قانون هر شخص می تواند در طول یک سال تا سقف 2200 دلار از این ارز دریافت کند، اما شانس دریافت این نوع ارز برای هر شخص در طول تنها یک بار وجود دارد.

به این صورت که اگر شما در سال اخیر یک بار به این سامانه مراجعه کرده و مبلغ 200 دلار ارز پرطرف دار سنا را دریافت نموده اید دیگر امکان دریافت 2000 دلار باقی مانده را ندارید بنابراین بهتر است در همان مراجعه اول تا سقف 2200 دلار را دریافت کنید. این ارز بیشتر برای مسافرت های خارجی مورد استفاده قرار می گیرد.

مزایای ارز سنا

بانک مرکزی تاکنون سامانه های ارزی گوناگونی را راه اندازی نموده است که هر کدام هم برای دولت و هم برای مردم مزایای مختلفی را به دنبال داشته است. سامانه سنا نیز از این مسئله مستثنا نیست و مزایایی را به همراه دارد که به معرفی آن ها خواهیم پرداخت. در جدول زیر به تعدادی از این مزیت ها اشاره شده است:

سوالات متداول

ارز پر طرفدار سنا چه نوع ارزی است؟

این ارز یکی از ارزهای موجود بازار است که از طریق برآورد میانگین معاملات ارزی صرافی ها به دست می آید. این ارز چون میانگین معاملات ارزی دیگر است نرخ کمتری دارد. این ارز توسط سامانه نظارت ارزی تعیین می کند.

شباهت دو نوع ارز نیمایی و سنا در چیست؟

شباهت این دو ارز در سرچشمه سامانه هایشان می باشد به این معنی که سامانه نیمایی و سنا یا همان نظام یک پارچه مبادلات ارزی و سامانه نظارت ارزی هر دو توسط بانک مرکزی راه اندازی شده اند.

دو نوع ارز نیمایی و سنا چه تفاوت هایی دارند؟

از جمله تفاوت های این دو نوع ارز می توان به مواردی چون تفاوت در سامانه هر کدام، تفاوت در قیمت ارز، تفاوت در هدف و علت ایجاد این دو ارز و سامانه آن ها و تاثیر نقش کم رنگ صرافی ها در تعیین نرخ ارز نیمایی نسبت به نوع سنا اشاره کرد.

استفاده از ارز معروف سنا چه مزیت هایی دارد؟

استفاده از این ارز و سامانه نظارت ارزی مزیت های زیادی دارد که از جمله آن ها می توان به مواردی چون بخش های پرکاربرد همچون خزانه داری، حسابداری و خرید و فروش آنلاین برای صرافی ها، نظارت دقیق بانک مرکزی بر روند کاری صرافی ها، اطلاع یافتن از قیمت لحظه ای این ارز و … اشاره کرد.

جمع بندی

ارز سنا به عنوان یکی از کم نرخ ترین ارزهای موجود در بازار نسبت به دیگر ارزها طرف داران زیادی دارد، به خصوص که دریافت ارز از سامانه نظارت ارز همچون ارز نیمایی نیاز به کارت بازرگانی ندارد و مختص بازرگانان نیست و همه می توانند یک بار در سال تا سقف ۲۲۰۰ دلار از این ارز دریافت نمایند.

سامانه سنا به گونه ای طراحی شده است که صرافی های سراسر کشور می توانند به غیر از ثبت اطلاعات مربوط به معاملات ارزی خود، به دیگر بخش های آن وارد شده و از آن نهایت سود را به دست آورند. در صورتی که قصد دریافت ارز سنا را دارید می توانید روند دریافت آن از به ترخیص کاران و حق العمل کاران گروه ققنوس ترخیص واگذار کنید و از دیگر خدمات ما در زمینه ارز و سامانه نظارت ارزی بهره مند شوید.

برای امتیاز به این مطلب کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مرتبط