روش‌های واردات کالا از اروپا به ایران

فهرست مطالب

تاجران موفق کسانی هستند که در روند واردات کالا به کشور تمامی جوانب این کار را به دقت در نظر گرفته و درباره آن‌ها اطلاعات کسب می‌کنند. روند واردات از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است که هر کدام از آن‌ها نیاز به بررسی دقیق دارد. به طور مثال هنگام تهیه کالا از کشورهای اروپایی لازم است به روش‌های واردات کالا از اروپا که شامل سه روش حمل و نقل هوایی، زمینی و دریایی می‌شود به خوبی توجه کرد.

انتخاب یک روش درست از میان این سه گزینه می‌تواند باعث صرفه جویی در هزینه‌های تجارت شود. این مسئله باعث شده ققنوس ترخیص با تهیه این مقاله به معرفی دو روش حمل و نقل زمینی و هوایی و جوانب مختلف این مرحله بپردازد.

روش‌های واردات کالا از اروپا به ایران

روش‌های واردات کالا از اروپا به ایران (زمینی و هوایی)

یکی از مراحل واردات کالا از اروپا شامل حمل و نقل محموله تجاری از از کشور مبدأ تا ایران است. تاجرانی که یکی از کشورهای اروپایی را برای تهیه کالاهای مورد نظر خود انتخاب می‌کنند، از میان روش‌های واردات کالا از اروپا به ایران باید یکی از سه روش حمل و نقل هوایی، زمینی یا دریایی را با توجه به عوامل مربوطه مانند هزینه، حجم بار و… انتخاب کنند. در این جا به معرفی دو روش حمل و نقل هوایی و زمینی می‌پردازیم:

حمل و نقل هوایی بار از اروپا

یکی از روش‌های واردات کالا از اروپا حمل و نقل هوایی است. استفاده از این روش شامل مراحل زیر است که باید به درستی انجام شود. با توجه به پیچیدگی‌های این روش جابه جایی بهتر است انجام آن را به افراد متخصص واگذار کنید. اگر قصد استفاده از این روش را دارید باید به صورت زیر عمل کنید:

  • ابتدا باید یک شرکت حمل و نقل هوایی معتبر پیدا کنید تا مراحل اداری ارسال بار را انجام دهند.
  • در قدم بعدی باید با توجه به نوع کالاهای موجود در محموله، آن‌ها را به خوبی و بر اساس اصول استاندارد بسته بندی کنید.
  • در موعد مقرر محصولات خود را به نماینده شرکت حمل و نقل در داخل یا خارج از فرودگاه تحویل دهید
  • برای بارگیری محموله تجاری در هواپیما باید یک سری مراحل بازرسی انجام شود.
  • هواپیمای باربری پس از ورود به خاک ایران در گمرک فرودگاهی امام خمینی می‌نشیند و محموله تخلیه می‌شود.
  • اکنون نوبت به آغاز روند ترخیص کالا از گمرک فرودگاهی امام خمینی است.

حمل و نقل زمینی بار از اروپا

حمل و نقل زمینی یکی دیگر از روش‌های واردات کالا از اروپا به ایران است. در این روش محموله تجاری با استفاده از کامیون ترانزیت می‌شوند. این روش در صورتی قابل استفاده است که بین کشور اروپایی مورد نظر و ایران راه‌های زمینی وجود داشته باشد. استفاده از این روش به صورت زیر است:

  • انتخاب یک شرکت حمل و نقل رسمی و معتبر برای انجام روند ارسال کالا، اولین قدم است. این شرکت وظیفه دارد تمامی مراحل اداری که شامل دریافت مجوز و بارنامه برای عبور کامیون از کشورهای بین راهی است را تهیه کند.
  • قدم دوم مربوط به انتخاب مسیر است. این مسیر در بارنامه ذکر می‌شود، بنابراین باید به طور دقیق مشخص شود. گاهی بین دو کشور چندین مسیر زمینی وجود دارد.
  • بسته بندی و بارگیری محموله تجاری در کامیون باید به درستی انجام شود. کوتاهی در این مرحله باعث آسیب دیدن کالاها می‌شود.
  • پس از ورود محموله تجاری به کشور مقصد محموله تجاری تخلیه شده و روند ترخیص کالا از گمرک آغاز می‌شود.

واردات کالا از اروپا به ایران چگونه است‌؟

روش‌های واردات کالا از اروپا در زمینه حمل و نقل تنها یکی از مراحل واردات و تجارت بین المللی با کشورهای اروپایی است. برای اینکه روند به مرحله ارسال کالا از اروپا به ایران برسید باید مراحل مختلفی را طی کنید. این مراحل شامل موارد زیر است:

انتخاب کشور مبدأ

قاره اروپا از کشورهای مختلفی تشکیل شده است. برای خرید کالای مورد نظر خود از کشورهای این قاره باید ابتدا لیستی از کشورهای تولیدکننده کالای مورد نظر خود تهیه کنید و سپس مناسب‌ترین گزینه را انتخاب کنید.

شناخت قوانین بین المللی

ورود به دنیای تجارت بین المللی قوانین مخصوص به خود را دارد. برای کسب موفقیت در این راه لازم است با کلیه این قوانین چه در کشور مبدأ و چه در کشور مقصد آشنا شوید. این کار از انجام خطاهای احتمالی و ناخواسته در این راه جلوگیری می‌کند.

مذاکره با فروشنده و دریافت پیش فاکتور

از بین فروشنده‌های کشور مورد نظر یک شرکت یا فروشنده معتبر پیدا کنید. سپس یک درخواست رسمی شامل نوع، تعداد و… درباره کالای مورد نظر خود برای او ارسال کنید. در این مرحله اگر فروشنده با درخواست موافقت کند، یک پیش فاکتور شامل ویژگی‌ها، خدمات و قیمت محصول خود صادر و ارسال می‌کند.

ثبت سفارش کالا

با پیش فاکتور دریافتی به سامانه وزارت سمت مراجعه کنید و ضمن ثبت درخواست واردات کالا از اروپا، مجوز ثبت سفارش را دریافت کرده و مواردی مانند اطلاعات، یکی از روش‌های واردات کالا از اروپا و… را در سامانه epl ثبت نمایید.

تنظیم قرارداد و تخصیص ارز

در این مرحله باید یک قرارداد رسمی با فروشنده امضا کنید و سپس برای پرداخت وجه خرید، امور مربوط به تخصیص ارز را انجام دهید.

تشریفات گمرکی و حمل و نقل

برای خروج کالا از کشور تولید کننده که همان روند صادرات کالا است، نیاز به دریافت پروانه صادرتی گمرک و انجام تشریفات گمرک دارید. پس از به پایان رسیدن این مرحله می‌توانید با انتخاب یکی از روش‌های واردات کالا از اروپا یعنی سه روش حمل و نقل هوایی، زمینی و دریایی، روند ارسال کالا را انجام دهید.

ترخیص کالا از گمرک

آخرین مرحله مربوط به ترخیص کالاهای وارداتی به کشور از گمرک است. این مرحله تحت نظارت گمرک که وظیفه کنترل روند ورود و خروج کالا از کشور را بر عهده دارد انجام می‌شود؛ بنابراین دشواری‌های مختص به خود را دارد. برای انجام آسان و بی دردسر این مرحله می‌توانید از ترخیص کاران حرفه‌ای ققنوس ترخیص کمک بگیرید.

مزایای روش حمل بار هوایی از اروپا به ایران

در میان روش‌های واردات کالا از اروپا، روش حمل و نقل هوایی مزیت‌های به خصوصی دارد. شناخت این مزیت‌ها می‌تواند روند تصمیم گیری را آسان‌تر کند. در این قسمت با معرفی چندین مزیت حمل و نقل هوایی کالا از اروپا، انتخاب را برای شما راحت‌تر می‌کنیم. در جدول زیر به چند مورد از این مزیت‌ها اشاره شده است.

مزایای روش حمل بار زمینی از اروپا

یکی دیگر از روش‌های واردات کالا از اروپا شامل روش حمل و نقل زمینی می‌شود. استفاده از کامیون و جاده‌های زمینی در این روش یک سری مزیت مخصوص به خود را دارد، بر همین اساس بعضی از تاجران از این روش برای ارسال کالاهای خود به کشور مقصد استفاده می‌کنند. در جدول زیر به بعضی از این مزیت‌ها اشاره کرده‌ایم.

گمرکات تخصصی ترخیص بار زمینی وارداتی از اروپا

گمرک‌های فعال در ایران از نظر روش‌های واردات کالا از اروپا (حمل و نقل) به سه دسته گمرکات زمینی، گمرکات دریایی و گمرکات هوایی تقسیم می‌شوند. شناخت گمرک‌های که در زمینه ترخیص بارهای زمینی اختصاصی شده‌اند، یعنی تجهیزت لازم برای تخلیه و بارگیری کالا از کامیون‌ها را دارند در انتخاب مرز ورودی کالا به کشور تاثیر گذار است. این گمرکات به شرح زیر می‌باشند:

  • گمرک شهریار: این گمرک یک از گمرکات پایتخت به شمار می‌آید که در سال 1355 تاسیس شده است. این مجموعه با توجه موقعیت جغرافیایی در کیلومتر 7 جاده قدیم تهران – کرج، دسترسی به خطوط ریلی و دیگر راه‌ها ارتباطی کشور، برای کسانی که از میان روش‌های واردات کالا از اروپا، روش زمینی را انتخاب می‌کنند مناسب است.
  • گمرک بازرگان: گمرک بازرگان با توجه به موقعیت جغرافیایی که در یک کیلومتری مرز بازرگان دارد و نزدیکی با کشورهایی چون ترکیه، روسیه، ارمنستان و… گزینه بسیار مناسبی برای تاجرانی است که محموله‌های خود را از این کشورها تهیه می‌کنند.
  • و….

سوالات متداول

چه راه‌هایی برای واردات کالا از اروپا به ایران وجود دارد؟

از جمله روش‌های واردات کالا از اروپا می توان به سه روش حمل و نقل هوایی، زمینی و دریایی اشاره کرد.

روش حمل هوایی چه ویژگی‌هایی دارد؟

از ویژگی‌های این روش می توان به مواردی چون سرعت بالای ارسال کالا و تضمین امنیت و سلامت محموله‌های تجاری اشاره کرد.

مراحل واردات کالا از اروپا چیست؟

برای انجام این کار می توان به مواردی همچون انتخاب کشور، انتخاب فروشنده، مذاکره و دریافت پیش فاکتور از فروشنده، ثبت سفارش کالا، انتخاب روش‌های واردات کالا از اروپا و … اشاره کرد.

برای واردات زمینی کدام گمرک‌ها مناسب‌اند؟

از جمله گمرکاتی که در هنگام واردات کالا با روش حمل زمینی می توان به آن‌ها مراجعه کرد باید به گمرک بازرگان، گمرک شهریار و… اشاره نمود.

جمع بندی

تاجران و واردکنندگان ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی و امکانات کشور می توانند به راحتی از میان روش‌های واردات کالا از اروپا، یکی از سه روش حمل و نقل هوایی، زمینی و دریایی را انتخاب نمایند. در واقع از نظر شرایط کشور مقصد هیچ مانعی در این انتخاب وجود ندارد، نکته‌ای که روند انتخاب روش مناسب را سخت می‌کند شرایط محموله تجاری، مزایا و معایب است که هر کدام از این روش‌ها به همراه دارند.

ققنوس ترخیص به عنوان یکی از شرکت‌های بازرگانی فعال در زمینه ترخیص کالا از گمرک با بیش از 10 سال سابقه کاری خدمات مختلفی را در زمینه انتخاب روش‌های واردات کالا از اروپا  به مشتریان خود ارائه می‌دهد که از جمله آن‌ها می‌توان به مشاوره مناسب برای انتخاب روش ارسال و کمرگ تخصصی در این زمینه اشاره کرد.

برای امتیاز به این مطلب کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مرتبط